19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMunicipiul Vulcan are cheie de aur

Municipiul Vulcan are cheie de aur

Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan, este primul edil din Valea Jiului care a decis sa achizitioneze o cheie de aur, in ideea de a marca astfel trecerea de la statutul de oras la cel de municipiu. Originalitatea acestei chei, creata de artistul Ovidiu Pârâianu, consta tocmai in simbolistica ei, alta decât toate celelalte create de artist. „Mi-a cerut sa nu folosesc simbolurile brâncusiene, asa cum am facut pâna acum cu toate cheile pe care le-am creat – unele dintre ele fiind acum peste ocean -, ci simboluri legate de Valea Jiului. Este o cheie inedita pe care primarul din Vulcan a vrut sa o dedice mineritului din Valea Jiului“, a spus Ovidiu Pârâianu, artist.


Primarul Gheorghe Ile vrea sa prezinte cheia pe care a achizitionat-o in sedinta de consiliu de la finalul acestui an, ca simbol al municipiului pe care il reprezinta. „Am dorit ca aceasta cheie din aur sa aiba insemne care sa reprezinte acest loc, si anume simbolul unei galerii si un stâlp de inalta tensiune, care sa reprezinte Termocentrala de la Paroseni. Cred ca toti cei din Vulcan recunosc aceste simboluri ca fiind ale lor, alaturi de harta României“, a afirmat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.


Cheia municipiului Vulcan este o creatie pe care primarul spune ca o va lasa mostenire la primarie, asa incât, de acum incolo, fiecare primar sa primeasca si aceasta cheie, atunci când va fi instalat in functie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS