19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComunele din sudul Olteniei vor sa se asocieze

Comunele din sudul Olteniei vor sa se asocieze

Primarii comunelor din sudul Olteniei s-au intâlnit ieri, in cadrul unei mese rotunde organizate de Asociatia Primariilor din Sudul Olteniei, pentru a discuta posibilitatea infiintarii unei comunitati cu vocatie de institutie publica cu scopul de a atrage fonduri comunitare.


La intâlnirea care a avut loc la sediul Prefecturii Dolj au participat reprezentanti ai Patronatului Serviciilor Publice din România, care au prezentat modelul comunitatilor cu vocatie de institutie publica din Franta, precum si directorul general al comunitatii urbane Aries, prima comunitate de acest gen din România. Valentin Mitrica, presedintele Asociatiei Primariilor din Sudul Olteniei si primar al comunei Giurgita, a declarat ca asocierea dintre comunele din sudul Olteniei va deschide noi perspective de finantare pentru localitatile din spatiul intercomunitar. „Deocamdata, asociatia noastra merge pe formula de organizatie neguvernamentala, insa noua structura care va fi infiintata, Comunitatea Comunelor din Sudul Olteniei, ar putea atrage fonduri pe care o singura comuna nu ar putea niciodata sa le obtina.


Un alt efect pe care mizam este imbunatatirea serviciilor comunitare“. Noua structura va avea un organ de conducere, numit Consiliul General al Comunitatii Comunelor din Sudul Olteniei, care va fi format din primarii comunelor din sudul Olteniei. Valentin Mitrica a precizat ca urmatorul pas in realizarea asocierii va fi organizarea unei intâlniri la care vor participa toti primarii din sudul Olteniei, urmând ca anul viitor acestia sa faca un stagiu de pregatire in Franta pentru a urmari rezultatele obtinute de comunitatile cu vocatie de institutie publica in aceasta tara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS