15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAsistatii social au bagat in buzunare 90 de miliarde de lei

Asistatii social au bagat in buzunare 90 de miliarde de lei

Banii cheltuiti in judetul Gorj pentru plata ajutoarelor sociale nu se regasesc in aspectul localitatilor, din cauza ca primarii nu ii pun la munca pe beneficiarii acestora. Potrivit legii, persoanele carora statul le suplimenteaza veniturile pentru asigurarea traiului trebuie sa efectueze pâna la 72 de ore de munca in folosul comunitatii.


Aproape 90 de miliarde de lei s-au cheltuit in Gorj in primele zece luni ale anului pentru plata ajutoarelor sociale. 8.152 de familii primesc bani de la primarii in vederea asigurarii venitului minim garantat. Verificarile facute de Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Gorj au scos la iveala numeroase nereguli in ceea ce priveste acordarea ajutoarelor sociale.


Vasile Piciorusi, directorul DMSSF Gorj, a spus ca angajatii institutiei au gasit inclusiv cazuri de persoane care au primit ajutoare sociale fara sa faca macar o cerere scrisa in acest sens. De asemenea, in comunele Catunele si Bengesti Ciocadia au fost gasite cazuri in care ajutoarele sociale s-au platit fara sa fi fost facuta in prealabil ancheta sociala. Nereguli s-au gasit insa la toate primariile, in sensul ca numele beneficiarilor de ajutoare nu erau scrise citet, iar documentele doveditoare nu sunt actualizate din trei in trei luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS