15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiron Mitrea ar putea fi cercetat penal alaturi de Nicolae Mischie

Miron Mitrea ar putea fi cercetat penal alaturi de Nicolae Mischie

Fostul ministru al transporturilor, Miron Mitrea, ar putea fi cercetat penal, alaturi de ex-liderul pesedist gorjean, Nicolae Mischie, intr-un nou dosar ce vizeaza modernizarea drumurilor comunale. Fostul baron de Gorj este anchetat intr-un dosar mai complex, in care s-a declansat urmarirea penala impotriva lui.


Anchetatorii au ajuns la concluzia ca drumurile comunale au fost modernizate din fonduri speciale acordate, la solicitarea lui Mischie, de catre Ministerul Transporturilor, Locuintei si Amenajarii Teritoriului, iar aprobarile pentru repartizarea sumelor poarta semnatura lui Miron Mitrea. Lucrarile de modernizare a drumurilor au fost atribuite firmei unui apropiat de-al lui Mischie, Relu Stefanoiu. Procurorii au indicii ca drumurile au fost modernizate doar pe hârtie, o mare parte dintre lucrari nefiind executate. Prim- procurorul Parchetului de pe lânga Tribunalul Gorj, Gheorghe Emil Mota, a spus ca la finalul cercetarilor se vor disjunge unele fapte, fata de care isi va declina competenta Parchetului de pe lânga Inalta Curte de Casatie si Justitie, fiind vorba de implicarea unui actual parlamentar.


Mischie, audiat pe patul spitalului


Dosarul in care Nicolae Mischie este acuzat de abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals se afla la finalul cercetarilor, insa ancheta nu poate fi finalizata din cauza ca Nicolae Mischie s-a internat intr-un spital din Bucuresti, pe motiv ca are o fractura la picior. Mischie este singura persoana care mai trebuie audiata de politisti in acest dosar. Potrivit lui Gheorghe Emil Mota, politistii gorjeni se vor deplasa, saptamâna viitoare, la Bucuresti, pentru a-l audia pe Mischie pe patul spitalului.


In acest dosar sunt 21 de inculpati si invinuiti, printre care doi oameni de afaceri, mai multi functionari din Consiliul Judetean Gorj si unii primari. Expertiza efectuata cu privire la repararea unor drumuri a scos la iveala un prejudiciu de cinci miliarde de lei. De asemenea, mai multi martori au confirmat ca licitatiile organizate pentru atribuirea lucrarilor de reparatii au fost fictive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS