17 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate80% dintre elevii Liceului din Turceni sufera de depresii

80% dintre elevii Liceului din Turceni sufera de depresii

Potrivit unui studiu efectuat de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Gorj, majoritatea elevilor de la Grupul Scolar din Turceni sunt cu moralul la pamânt. Vasile Gogonea, inspector cu activitatea educativa scolara si extrascolara la Inspectoratul Scolar Judetean Gorj, a afirmat ca 80% dintre elevii Liceului din Turceni sufera de depresii, cauzate in principal de lipsa banilor si a viitorului nesigur: „Am constatat ca, din cauza navetei, multi elevi intârziau la primele ore. Am pornit de la aceasta idee si am corelat-o cu fisele psiho-pedagogice intocmite de diriginti, dupa care am distribuit elevilor niste chestionare, pentru a le completa. In urma studiului a reiesit aceasta stare de anxietate si depresie in rândul elevilor“.


Eleva abuzata de unchiul ei


Vasile Gogonea considera ca principalele cauze care au determinat aparitia acestei stari de anxietate sunt lipsa motivatiei invatarii, sentimentul de teama fata de viitor, situatia familiala si lipsa banilor. „Multi dintre ei se intrebau ce pot sa faca in viitor. Depresia este un rezultat al starii lor de timorare in fata problemelor vietii, precum si al sentimentului de deznadejde, prezent la majoritatea dintre ei“, a adaugat Gogonea. Unul dintre cazurile gasite de inspectorul scolar este al unei eleve care statea cu unchiul ei, pentru ca tatal acesteia murise, iar mama o parasise. Fata era abuzata sexual de cel care preluase sarcinile de parinte.


De mentionat ca in localitatea Turceni functioneaza si cel mai mare spital de boli psihice din judetul Gorj, unde sunt internati aproximativ 100 de pacienti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS