17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSenatul UCB Târgu Jiu a confirmat demisia rectorului Moroianu

Senatul UCB Târgu Jiu a confirmat demisia rectorului Moroianu

Gheorghe Emil Moroianu nu mai este rectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Târgu Jiu, revenirea sa asupra demisiei fiind respinsa de Senatul institutiei


Senatul Universitatii „Constantin Brâncusi“ (UCB) din Târgu Jiu s-a intrunit marti in sedinta extraordinara si a confirmat demisia rectorului Gheorghe Emil Moroianu. Acesta demisionase cu putin timp inainte de inceperea anului universitar, din cauza mai multor neintelegeri pe care le-a avut cu decanii anumitor facultati. Nu a fost pentru prima data când rectorul revenea asupra demisiei, dupa ce in prealabil reusise sa isi rezolve conflictele avute cu ceilalti angajati ai Universitatii din Târgu Jiu. De data aceasta, Senatul UCB nu a mai tinut cont de gestul lui Moroianu si a stabilit ca demisia este irevocabila, iar noul rector provizoriu este prorectorul Dorel Chiritescu. Gestul „disperat“ al Senatului UCB poate avea drept cauza si rezultatele unui control al Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC), dar si zvonul potrivit caruia modul defectuos in care a fost condusa pâna in prezent universitatea ar putea avea ca efect inchiderea institutiei de invatamânt superior.


„Studentii au nevoie de liniste“


Rezultatele partiale ale verificarii efectuate de specialistii MEC au scos la iveala o situatie rarisima, in care anumite cadre universitare, cum este si cazul fostului rector Moroianu, au salarii de peste 100.000.000 de lei. Aceeasi situatie a putut fi intâlnita si in ceea ce priveste acordarea primelor. Vasile Popeanga, profesor la Facultatea de Stiinte Economice si membru al Senatului UCB, a declarat ca in prezent se incearca realizarea unui climat de liniste in institutie: „A fost creata o atmosfera necorespunzatoare in cadrul universitatii. Studentii au nevoie de liniste si de siguranta. A fost vorba de un management defectuos al tripletei M.M.G: Moroianu, Mischie, Ghimis. Aceste managemente se regasesc si la alte universitati. Studentii se tem ca universitatea va fi desfiintata, iar Senatul a recunoscut acest management defectuos. In functie de rezultatele controlului ministerial, eu nu exclud si alte schimbari in rândul prorectorilor. Este o procedura complicata, insa nu exclud aceasta posibilitate“, a precizat Vasile Popeanga.


Unul dintre prorectorii actuali este Nicolae Mischie, acuzat in repetate rânduri ca nu isi facea cursurile. Emil Moroianu daduse o dispozitie prin care Mischie era desemnat sa verifice facultatile unde nu se tin cursuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU