17.9 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicalistii din minerit se opun disponibilizarilor

Sindicalistii din minerit se opun disponibilizarilor

Reprezentantii Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ) nu sunt de acord sa se faca disponibilizari in anul 2006 si spun ca acestea nu vor avea loc cu acordul liderilor de sindicat. Zoltan Lakatas, presedintele LSMVJ, sustine ca in Valea Jiului trebuie mai intâi sa se discute programe viabile si sa fie create alternative, pentru ca somajul a ajuns sa fie mult prea mare. „Aici, in Valea Jiului, aproape 60 la suta din populatie este somera si pâna acum nimeni nu a facut ceva pentru cei fara locuri de munca. Nu mai vrem sa fie dati oamenii afara de la mina, pentru ca si asa personalul este insuficient si mult imbatrânit. Ne vom opune atâta timp cât politicile ramân doar vorbe in vânt si oamenii sunt tot pe drumuri“, a declarat Zoltan Lakatas, presedintele LSMVJ.


Sindicalistii din Valea Jiului spun ca nu vor participa la nici o discutie legata de disponibilizari atâta timp cât nu se vor oferi programe viabile si nici nu vor sa dea prognoze pentru 2006 pâna la negocierea bugetului de venituri si cheltuieli. In plus, reprezentantii minerilor afirma ca s-au saturat de strategiile care impun numarul de disponibilizari, deoarece alternativele sunt doar vorbe in vânt.


„Daca administratia va considera ca poate sa decida in ce priveste disponibilizatii, nu are decât, dar noi nu vom mai tolera impunerea acestui tip de strategie, care are la baza doar cifre legate de cei care vor ramâne pe drumuri, pentru ca s-a demonstrat in acesti ani ca banii cu care se pleaca de la mina sunt putini si nu ajung nimanui sa inceapa ceva pe cont propriu“, a mai spus Lakatas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS