5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateParculetul de la Mercur - defrisat

Parculetul de la Mercur – defrisat

Primaria Craiova a demarat actiunea de defrisare a parculetului situat in fata Prefecturii Dolj, linga magazinul Mercur. Motivul il reprezinta pregatirea terenului pentru punerea in aplicare a proiectului privind amenajarea zonei centrale. Angajatii Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova au demarat in forta actiunea de mutare a vegetatiei din acea zona. Gardul viu, arbustii si copacii vor fi scosi din pamint si replantati in diverse cartiere din oras. Primul cartier care va beneficia de arbustii „stramutati“ este Calea Bucuresti, unde oamenii primariei s-au instalat deja cu lopeti pentru a trece la actiunea de plantare.


„Vom incepe din Calea Bucuresti, de la fabrica de piine, si vom ajunge pina in Valea Vlaicii. Aceste zone verzi vor fi amenajate pentru ca asa ne-am inteles cu cei de la Protectia Mediului“, a afirmat viceprimarul Gheorghe Nedelescu.


Primaria va amina insa plantarea trandafirilor pina in primavara anului viitor. Potrivit declaratiilor viceprimarului, in cursul iernii, aceste flori sint cel mai des furate. Peste noapte au disparut si mai multe flori aduse din Olanda, dar si 50 de ghivece asezate pe Aleea Personalitatilor din parcul de la Teatrul National. Pina in prezent, nu au fost insa identificate persoanele certate cu legea care au furat florile primariei. Tot in primavara lui 2006, municipalitatea intentioneaza sa puna plante agatatoare in jurul platformelor de gunoi din oras.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU