22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiceu supravegheat de camere de luat vederi

Liceu supravegheat de camere de luat vederi

Elevii Colegiului National „Traian“ din Drobeta Turnu Severin sint singurii scolari din judetul Mehedinti care de ieri sint supravegheati de 16 camere de luat vederi.


Elevii sint monitorizati din mai multe unghiuri in incinta liceului si tot ce fac poate fi vazut pe pupitrul de comanda amplasat in biroul directorului.


Investitia a fost realizata din veniturile extrabugetare ale liceului, iar suma cheltuita pentru intreaga instalatie de supraveghere depaseste citeva sute de milioane de lei vechi.


Conducerea liceului doreste ca prin aceasta supraveghere sa le dea mai multa siguranta elevilor si sa le impuna un comportament adecvat fata de institutia in care invata.


Camerele de supraveghere sint legate la o firma de paza si protectie din Mehedinti, care in orice moment poate interveni cu forte de ordine pentru rezolvarea situatiilor care ar pune in pericol integritatea elevilor si a profesorilor din acest liceu.


„Am ales varianta sa amplasam aceste camere de supraveghere pentru ca elevii nostri sa fie in siguranta.


Poate pe unii dintre ei ii deranjeaza ca sint mai tot timpul monitorizati, dar asa elevii vor fi mai constiinciosi si vor trata scoala cu mai multa seriozitate“, a declarat directoarea Colegiului „Traian“, Manuela Prajea.


Parerile elevilor sint impartite cu privire la amplasarea camerelor de luat vederi.


Cei din clasele a IX-a si a X-a sint chiar bucurosi pentru ca acum se simt in siguranta.


Nu acelasi lucru se poate spune despre colegii lor mai mari, din clasele a XI-a si a XII-a, carora nu le suride ideea ca profesorii vor vedea tot ce se intimpla in timpul pauzelor.


„Este o idee foarte buna si ma bucur ca sintem singurul liceu din Mehedinti care avem astfel de sistem de supraveghere.


Ma simt mai in siguranta si cred ca elevii care nu prea erau cuminti la scoala acum se vor mai linisti“, a afirmat Alina Elena Calianu, eleva a liceului.


„Nu este bine ca avem camere de luat vederi in scoala. Am auzit ca vor sa monteze si in clase si spun colegii ca si la bai vor sa amplaseze astfel de camere.


Nu mai avem intimitate si cred ca vom fi mai stresati la ore“, a spus o eleva dintr-a XII-a.


Proiectul de supraveghere nu se va opri aici.


Profesorii doresc sa amplaseze, pe linga cele 16 camere montate in prezent pe coridoare, si alte camere in clase si in curtea liceului.


„Dorim sa fim in rind cu liceele moderne din tara si este un lucru foarte bun dupa parerea mea.


Am montat 16 camere pe holuri si dorim ca in viitorul apropiat, in functie de banii disponibili, sa montam si in clase si in curtea liceului astfel de camere.


Elevii se vor simti cu siguranta mai ocrotiti, iar cel mai avantajat va fi profesorul de serviciu, care va vedea tot ce se intimpla in scoala“, a declarat Rodica Stoica, director adjunct al liceului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS