10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePresedinta ATCOM Gorj a ajuns pe mina judecatorilor

Presedinta ATCOM Gorj a ajuns pe mina judecatorilor

Presedinta Asociatiei Teritoriale a Cooperativelor Mestesugaresti (ATCOM) Gorj, Jenica Pavel, a fost trimisa in judecata pentru luare de mita de Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Potrivit rechizitoriului, ATCOM detine mai multe spatii comerciale in Tirgu Jiu si Rovinari, o parte dintre acestea fiind inchiriate, in general pe o perioada de un an. Un contract de inchiriere cu ATCOM avea si Lita Vodita, administratorul SC L&M Prietenii SRL Rovinari.


Cu toate ca, prin contract, Lita Vodita nu avea voie sa execute lucrari de imbunatatire a spatiului, fara acordul proprietarului, la intelegere cu Jenica Pavel, patronul a realizat investitii de 600.000.000 de lei. Modernizarea imobilului nu a fost intimplatoare, intrucit presedinta ATCOM s-a obligat sa il ajute pe Vodita sa cistige licitatia de achizitionare a cladirii.


Jenica Pavel i-a promis afaceristului ca, in schimbul sumei de 250.000.000 de lei vechi, va face toate demersurile pentru ca spatiul sa fie evaluat la numai 650.000.000 de lei, cu toate ca valoarea reala era de peste un miliard de lei.


Mita ceruta cu insistenta


Licitatia a decurs fara probleme, desi Lita Vodita nu depusese nici macar taxa de participare la licitatie sau cei 10% din valoarea imobilului. Sefa ATCOM a fost de altfel si cea care a propus Adunarii Generale vinzarea spatiului catre SC L&M Prietenii SRL Rovinari, sustinind ca patronul este „amarit“ si trebuie ajutat. In acelasi timp, se negocia intens si mita presedintei, aceasta solicitind ca afaceristul sa o achite in doua transe, fiecare in valoare de 125.000.000 de lei.


Patronul nu a reusit sa faca rost de suma ceruta si a denuntat-o pe Jenica Pavel la Parchet. Astfel, in urma unui flagrant organizat la sfirsitul lunii septembrie, Jenica Pavel a fost surprinsa in timp ce primea suma de 100.000.000 de lei.


Ulterior, cea care a cerut mita a fost arestata, stare in care a si fost trimisa in judecata. Inculpata mai este cercetata de Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu pentru abuz in serviciu, fals intelectual si uz de fals, acest din urma dosar fiind disjuns din cel in care a fost trimisa in judecata.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS