11.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn batrin ajuns pe strazi este hotarit sa-si puna capat zilelor

Un batrin ajuns pe strazi este hotarit sa-si puna capat zilelor

La sediul redactiei Gazeta de Sud s-a prezentat, in urma cu citeva zile, un batrin ajuns in pragul disperarii, bolnav si parasit de familie si hotarit sa isi puna capat zilelor.


Constantin Barbuceanu are 77 de ani si este din Piatra Neamt. Din cele povestite de el, pentru ca nu se mai intelege cu propriul copil, a hotarit sa isi ia lumea in cap. A luat trenul si a venit in Craiova. Nu are asupra lui nici un act, nu are unde sa se adaposteasca, nu are nici un leu. Singura hirtie pe care o tine in buzunar este cea pe care are notat numarul de telefon al celui caruia i-a dat viata. Doarme prin gara Craiova, nu are haine de schimb, nu are pe nimeni alaturi… „Din luna august am plecat de acasa. Nu mai suportam, nu ma intelegeam cu baiatul si am preferat sa plec. Toate actele mi-au ramas la el si refuza sa mi le dea. Pensia nu am mai luat-o de citeva luni. Traiesc doar din mila oamenilor. Dorm prin gara, prin autogara, prin scari de bloc, dar cind politia ma gaseste ma goneste si dorm pe unde apuc… Dar, unde sa ma duc? O sa ma duc sa ma arunc in fata trenului, sa imi pun capat zilelor! Sint bolnav, de abia ma mai tin pe picioare…“, a spus batrinul.


Constantin Barbuceanu sustine ca a solicitat sprijinul Politiei Craiova, pentru a-si recupera actul de identitate, dar nu a primit decit promisiuni. A solicitat apoi transferarea pensiei din Neamt la Casa Judeteana de Pensii Dolj, dar fara documente, acest lucru nu este posibil. Spitalul sau azilul nu il primesc fara documente, batrinul raminind in continuare sa doarma, la temperaturi extrem de scazute, ca un ciine sub cerul liber.


L-am contactat telefonic pe fiul batrinului, i-am povestit in ce situatie se afla, dar a refuzat sa vorbeasca si a preferat sa inchida telefonul.


Intre timp, poate Politia Municipiului Craiova ii va recupera actele, astfel incit batrinul sa poata fi internat intr-un centru medico-social sau intr-un azil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU