21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanda de tilhari anihilata

Banda de tilhari anihilata

Membrii bandei atacau depozite de fier vechi, il legau pe paznic, apoi furau tot ce puteau cara


Mai multi romi acuzati de tilharie au fost retinuti marti dupa o razie de proportii a politistilor craioveni. La sfirsitul lunii septembrie si inceputul lunii octombrie au fost semnalate mai multe tilharii asupra paznicilor unor societati comerciale din judetul Dolj. De fiecare data, evenimentele se petreceau dupa acelasi tipar: citiva barbati cu fetele acoperite dadeau buzna, in timpul noptii, peste cei care pazeau bunurile societatilor comerciale. Paznicul sau paznicii erau legati fedeles si batuti, apoi faptuitorii luau tot ce gaseau si incarcau in masinile sau carutele cu care venisera si dispareau in noapte. Politistii au mai stabilit ca firmele calcate de hoti erau alese cu grija. Toate erau situate in zone izolate, fara iluminat public, iar paznicii erau in virsta si nu aveau posibilitatea sa comunice in timp scurt. Hotii au dat astfel de spargeri la depozite din Craiova, Leu, Daneti, iar pentru variatie se mai ocupau si cu spargeri de locuinte.


Luati ca din oala


In urma investigatiilor intreprinse de politistii de la IJP Dolj si de la Politia municipiului Craiova, s-a stabilit ca autorii acestor infractiuni locuiesc in cartierele craiovene Facai si Braniste. Pentru a pune mina pe cei cautati, marti dimineata, in jurul orei 6.00, 170 de politisti, jandarmi si „mascati“ din cadrul Departamentului Politiei de Interventie Rapida au descins in cele doua cartiere si au luat ca din oala 11 persoane. Dintre acestea, s-a stabilit ca sase – M. Ciandir, de 20 de ani, R. Radu, de 21 de ani, M. Ghiocel, de 20 de ani, R. Danut, de 30 de ani, M. Mirel, de 22 de ani, si D. Codrut, de 22 de ani, toti romi din Craiova – ar fi cei cautati de oamenii legii pentru infractiunile de tilharie asupra angajatilor societatilor comerciale.


In urma perchezitiilor facute la domiciliul acestora s-au gasit mai multe bunuri – telefoane mobile, aparatura electronica, obiecte de inbracaminte si incaltaminte, piese auto, cosmetice – in valoare de 130 de milioane de lei, care au fost ridicate pentru cercetari. Pe linga acestea, au mai fost confiscate 200 de bucati de teava de aluminiu, aproximativ 100 de kilograme de tabla zincata si doua cazane de inox a caror provenienta nu a putut fi justificata. „Activitatea infractionala a celor retinuti tindea deja sa devina organizata. Ajunsesera sa dea cite doua-trei spargeri pe zi“, a declarat comisarul Constantin Ion, seful Politiei municipiului Craiova. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor sase, dar si pentru stabilirea rolului pe care il aveau in aceasta afacere cei care cumparau obiectele furate. Ei au fost prezentati Tribunalului Dolj, care a emis pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile, pentru comiterea infractiunii de tilharie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS