15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateContinua razboiul dintre fostul viceprimar pesedist Dumitru Iordache si pedistul Dorin Filip, actualul edil-sef din Rovinari

Continua razboiul dintre fostul viceprimar pesedist Dumitru Iordache si pedistul Dorin Filip, actualul edil-sef din Rovinari

Fostul viceprimar al orasului Rovinari, Dumitru Iordache, suspendat din functie de Consiliul Local, a cistigat la Curtea de Apel din Craiova procesul in care solicita anularea hotaririi prin care a fost dat afara din institutie. In urma cu peste un an, consilierii locali au votat suspendarea viceprimarului pe motiv de incompatibilitate. Dumitru Iordache, viceprimar PSD si in perioada 2000-2004, s-a ocupat, in calitate de persoana fizica autorizata de Oficiul Judetean de Cadastru, de realizarea de masuratori cadastrale. Viceprimarul practica aceasta meserie inca din anul 2000, dar nu a renuntat la una dintre functii nici la data intrarii in vigoare a legii care reglementeaza starea de incompatibilitate a functionarilor publici, adica in 2003, dar nici dupa ce a fost reales, respectiv in vara anului trecut. La acea data, conducerea Prefecturii Gorj a dispus o verificare, in urma careia s-a constatat starea de incompatibilitate. Desi trecuse termenul de 15 zile de la alegerea in functie, in care avea posibilitatea sa se decida, vicele nu a facut acest lucru, motivind ca nu putea sa renunte la citeva contracte pe care le avea de respectat. Dupa ce si-a onorat comenzile, Dumitru Iordache a renuntat in sfirsit la cea de-a doua meserie si a iesit din starea de incompatibilitate. Prin urmare, conducerea Prefecturii Gorj nu l-a mai suspendat din functie. Cu toate acestea, consiliul local a votat, intr-una dintre sedintele care au avut loc anul trecut, ca vicele sa nu mai poata ocupa scaunul din biroul numarul 2 al Primariei Rovinari.


Actiune in instanta


Cum era de asteptat, a urmat o actiune in instanta a celui demis, insa Sectia contencios-administrativ a Tribunalului Gorj a respins-o, pe motive de nerealizare a procedurii prealabile. Acest lucru presupunea ca inainte de a formula o contestatie in instanta, cel in cauza ar fi trebuit sa depuna la Consiliul Local o cerere de anulare a Hotaririi prin care a fost suspendat. Procesul a ajuns ulterior la Curtea de Apel Craiova, care a desfiintat actul ce il lasase pe Dumitru Iordache fara functia de vice. Cu toate ca nu a solicitat in mod expres in instanta o suma reprezentind cuantumul salariilor pe care nu le-a mai incasat de la institutie, Iordache sustine ca se asteapta sa fie repus in drepturi si sa i se achite leafa pe mai bine de un an. „Am fost demis, desi nu era in atributul consiliului local sa faca acest lucru. Judecatorii mi-au dat dreptate. Prefectura putea sa ia decizii in cazul meu, nu consilierii. O sa-i dau in judecata pe cei care mi-au adus prejudicii“, a declarat viceprimarul Iordache, care in perioada in care a fost demis a lucrat ca inginer la Complexul Energetic Rovinari.


Surse din cadrul Primariei Rovinari au precizat ca va fi luata o masura, in ceea ce il priveste pe fostul viceprimar, numai in momentul in care la institutie va ajunge decizia Curtii de Apel Craiova. Actualul primar Dorin Filip, membru PD, si fostul viceprimar, Dumitru Iordache (PSD), s-au aflat mereu in conflict. Cu toate ca a cistigat alegerile la primarie, Filip nu a reusit sa aiba un viceprimar pedist. Nici dupa ce a scapat de Iordache, edilul nu a avut cum sa isi ia ca secund un om de-ai sai, intrucit postul de viceprimar se afla in litigiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS