15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateValea Jiului va avea caldura abia de luna viitoare

Valea Jiului va avea caldura abia de luna viitoare

Cetatenii care mai sint bransati la sistemul centralizat de termoficare din Valea Jiului vor avea caldura in apartamente abia de luna viitoare, pentru ca societatile de termoficare au decis sa furnizeze agent termic doar de la 1 noiembrie, chiar daca temperaturile au scazut mult. Reprezentantii societatilor de termoficare spun ca au luat aceasta decizie in urma unor discutii la care au participat si cei ai Termocentralei de la Paroseni si ai prefecturii. „Nu se va putea furniza caldura mai devreme, in primul rind pentru ca inca mai sint in revizii cei de la Paroseni, dar si pentru ca oamenii au solicitat, prin asociatiile de proprietari, sa se dea caldura incepind de la data la care pot fi si subventionati, chiar daca afara este destul de frig“, a precizat Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani. Situatia este valabila in toate orasele care sint racordate la sistemul centralizat de termoficare deservit de SE Paroseni.


Situatia este asemanatoare sau chiar mai grava in cazul celor care primesc caldura de la centralele termice. Primarul orasului Uricani spune ca nu va putea sa furnizeze carbune pentru ca datoriile cetatenilor depasesc zece miliarde de lei, atit in cazul celor care au bonuri de la mina, cit si in cazul celor ce beneficiaza de subventii de la primarie, si pentru ca nici stocurile nu sint suficiente. „Nu putem aduce carbune, pina ce minerii nu-si duc cupoanele cu ratiile de carbune la societatea de gospodarie. Carbunii pe care ii avem acum pe stoc ar ajunge doar pentru trei zile si nu putem porni sistemul doar atit. Inca nu putem da o data la care sa zicem ca vom furniza caldura, dar sigur vom discuta acest aspect, precum si pe cel legat de numarul celor care vor mai fi bransati, la sedinta de consiliu de la sfirsitul saptaminii“, a declarat Danut Buhaescu, primarul orasului Uricani.


La Petrila, alt oras in care locuintele sint incalzite prin centrale termice, caldura va fi furnizata tot de la 1 noiembrie. „Presedintii asociatiilor de proprietari au decis acest lucru, pentru ca abia de atunci se pot incadra oamenii cu ratiile de carbune pe tot parcursul iernii, care la noi e foarte lunga. Stocul de carbuni poate fi asigurat, dar deocamdata nu va fi caldura pentru ca nici oamenii nu vor“, a spus Dumitru Rascolean, viceprimarul orasului Petrila.


Aproape toti cei care au mai ramas bransati la sistemul centralizat de termoficare din Valea Jiului beneficiaza de subventii sau sint mineri si au bonuri de carbune, insa vor avea caldura abia din noiembrie, pentru ca, spun ei, in Valea Jiului niciodata nu s-a furnizat mai devreme agent termic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU