10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSimpozion International la Universitatea din Petrosani

Simpozion International la Universitatea din Petrosani

Universitatea din Petrosani este, timp de doua zile, gazda unei manifestari stiintifice multidisciplinare „Universitaria Simpro 2005“, avind ca tema integrarea in Uniunea Europeana a celor care sint in slujba cercetarii stiintifice. In cadrul manifestarii vor fi prezentate si dezbatute 374 de lucrari stiintifice, grupate in 16 teme, avind ca autori nume sonore ale cercetarii românesti si din intreaga lume. Temele abordate sint din domeniul ingineriei geologice, civile si industriale, topografie si cadastru, ingineriei miniere, ecologie, reabilitarea zonelor afectate si procesarea resurselor, masini si echipamente tehnologice, tehnologie, mecanisme si organe de masini, mecanica si rezistenta, inginerie electrica si energetica, automatica, informatica aplicata si calculatoare, ingineria mediului, matematica-informatica si fizica, stiinte economice, drept si administratie, management si marketing, stiinte socio-umane si educatie fizica si filologie.


La simpozion si-au anuntat participarea specialisti si cercetatori din România, Germania, Rusia, Moldova, Polonia, Egipt, Cehia, Bulgaria, Ungaria, Ucraina si Franta.


Organizatorii sustin ca evenimentul la care vin si reprezentanti ai mai multor tari, unele chiar membre ale UE, are drept scop realizarea unui schimb de experiente, pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta cercetarea la nivel mondial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS