10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoroana platita de Consiliul Judetean Gorj, depusa de PSD la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu

Coroana platita de Consiliul Judetean Gorj, depusa de PSD la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu

• Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Gorj, Gheorghe Grivei, il acuza pe senatorul PSD Ion Florescu si pe oamenii acestuia ca au schimbat esarfele de pe coroana platita de institutia pe care o reprezinta, punind o esarfa cu insemnele PSD Gorj • Consilierul judetean Sabin Popescu a observat ca una dintre coroanele CJ disparuse • Senatorul Florescu neaga acuzatiile care i se aduc


Festivitatea depunerii de coroane la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu si la Podul Jiului, din Tirgu Jiu, care s-a desfasurat ieri, ca urmare a implinirii a 89 de ani de la luptele de la Podul Jiului, din Primul Razboi Mondial, s-au incheiat cu un scandal. Gheorghe Grivei, vicepresedintele Consiliului Judetean Gorj si presedintele PPCD Gorj, i-a acuzat pe senatorul PSD Ion Florescu si pe seful de cabinet al acestuia, Adrian Tudor, ca au depus din partea PSD Gorj coroana platita de Consiliul Judetean, pe care au schimbat esarfa. „Consiliul Judetean a comandat doua coroane, una pentru monumentul Ecaterinei Teodoroiu si cealalta pentru podul de la Jiu. De dimineata, Consiliul Judetean a depus o coroana, iar Adrian Tudor, domnul Forescu si cu Baluta (n.r. – fostul cameraman al lui Nicolae Mischie) au luat cealalta coroana a Consiliului Judetean, au pus esarfele cu PSD-ul pe ea si au depus-o la Mausoleul Ecaterinei Teodoroiu, desi eu le spusesem ca nu este coroana lor. S-au filmat, precum ca PSD a depus coroana. In urma pozitiei mele, dupa terminarea festivitatii, au schimbat esarfele la loc si au pus-o pe cea cu Consiliul Judetean si au dus-o la Podul Jiului. Vor sa isi faca imagine pe banii publici, pe banii consiliului judetean. E jenant daca dinsul asa intelege ca trebuie respectati eroii care si-au dat viata in luptele de la Jiu. E foarte grav ca gestul acesta l-a facut un senator al României. Daca nu avea bani sa cumpere coroana, il sprijineam eu“, a spus Gheorghe Grivei.


Senatorul Florescu respinge acuzatiile pe care i le aduce Grivei


Consilierul judetean Sabin Popescu a asistat la aceasta intimplare tragicomica. Acesta a observat ca, la un moment dat, coroana consiliului judetean disparuse: „Am vazut ca a disparut coroana consiliului judetean. Domnul Grivei s-a suparat pentru ca trebuia sa mearga si la Podul Jiului sa mai depuna o coroana, dar nu mai avea ce sa depuna. Am vazut apoi coroana la PSD. E o chestie hilara, ca in filmele cu Stan si Bran“.


Senatorul PSD Ion Florescu spune ca doar a insotit coroana: „Eu nu stiu nimic altceva decit ca am iesit cu Adi Tudor si, in mod sigur, el nu a participat la o asemenea chestiune, pentru ca am iesit impreuna din birou. Coroanele erau asezate pe hol. Am avut doi tineri care au purtat coroana, iar eu si Adi am tinut trena pentru coroana partidului. Am dus-o si am asezat-o la locul ei. Ce s-a intimplat inainte si dupa nu stiu si nici nu ma intereseaza. Nu stiu cine a cumparat coroana. Eu doar am insotit-o“.


Adrian Tudor, seful de cabinet al senatorului Florescu, a spus ca nu a schimbat esarfele de pe coroane: „Eu nu ma pretez sa schimb esarfe pe coroane. Sa-si probeze afirmatiile, pentru ca e grav ce sustin. Nu sintem Partidul Ţaranesc Crestin si Democrat ca sa nu ne permitem sa cumparam o coroana“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS