14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrefectul Giugea acuza Primaria Craiova ca a pierdut listele cu sinistrati

Prefectul Giugea acuza Primaria Craiova ca a pierdut listele cu sinistrati

Materialele de constructii trimise de guvern nu au fost ridicate nici acum din depozit


Prefectul de Dolj, Nicolae Giugea, acuza primaria craioveana ca a pierdut listele cu persoanele sinistrate din oras in urma inundatiilor din aceasta vara. Giugea a afirmat ieri ca autoritatile locale s-au interesat atit de mult de soarta sinistratilor incit materialele date de guvern pentru reconstructia caselor afectate de ape zac in depozitul de la SC ELECTROPUTERE Craiova, fara ca nimeni din administratia locala sa se ocupe de ridicarea lor.


„Cel mai «bine» conlucram cu comisia de la Craiova. Pina acum n-au ridicat nici macar un praf de caramida de la ELECTROPUTERE, acolo unde s-a stabilit locatia pentru materialele de constructii primite de la guvern. Au cinci case distruse in oras, dar nu mai stiu nici care sint sinistratii si nici care sint adresele lor“, a spus Nicolae Giugea. Deranjata de atitudinea functionarilor primariei s-a aratat si Olimpia Baloi, directoarea din prefectura, care are centralizarea listelor la nivel de judet. „Abia azi-dimineata au plecat pe teren sa identifice sinistratii. Materialele trebuia ridicate, pentru ca blocheaza depozitul“, a afirmat aceasta.


Solomon: „Giugea nu stie nici unde sta!“


Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a reactionat ironic la afirmatiile facute de prefectul Giugea.


„Azi-dimineata m-a sunat Giugea sa ridicam materialele de constructii. Avem sapte case distruse si ne-au dat materialele. Sa faca ei case cu 25 de milioane de lei! Uite cum le stie Giugea pe toate! El nu stie nici macar unde sta in Craiovita!“, a spus Solomon. La rindul sau, directorul Directiei de gospodarire comunala din primarie, Ovidiu Vanghelie, a declarat ca materialele vor fi ridicate din depozit abia saptamina viitoare, dupa care pina la reconstructia caselor este un drum complicat. „E posibil sa fie asa cum spune domnul prefect. Nu stiu. Mie astazi mi s-au dat listele de la prefectura si saptamina viitoare vom ridica materialele. Nu e adevarat ca nu stim care sint sinistratii. Sint cinci! Problema este sa reusim noi sa cofinantam cheltuielile cu manopera. Care constructor credeti ca se apuca sa reconstruiasca o casa cu 25 de milioane de lei? Trebuie sa evaluam manopera, pentru a putea aloca bani de la buget. Am cerut deja devize de lucrari de la mai multi constructori, in acest sens“, a afirmat Vanghelie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS