10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director al Directiei Silvice a depus marturie favorabila inculpatului in dosarul arma lui Mischie

Fostul director al Directiei Silvice a depus marturie favorabila inculpatului in dosarul arma lui Mischie

• Fostul director Costel Bobic nu si-a mai amintit cu exactitate nici anul in care s-au produs faptele • Citata in calitate de martor in proces, Sanda Mischie nu s-a prezentat • Judecatorii au stabilit, pentru 25 octombrie, ultimul termen in procesul arma lui Mischie • Majoritatea martorilor care au fost audiati pina in prezent au depus declaratii favorabile fostului baron de Gorj


Costel Bobic, fostul director al Directiei Silvice Gorj, a depus marti marturie in procesul in care Nicolae Mischie este judecat pentru contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj este acuzat ca a introdus ilegal in tara o arma de vinatoare tip Baikal, neachitind nici un fel de taxe vamale pentru aceasta. Pusca a fost achizitionata din Elvetia, intr-o deplasare in care Mischie a fost insotit de Pantelimon Manta, actual deputat conservator si prefect de Gorj la acea data, respectiv de primarul din Tirgu Jiu, Petrica Nanu. Dupa aproape un an de aminari, audieri si termene la care nu s-au prezentat cei citati, marti a venit rindul ultimilor doi martori, respectiv Sanda Mischie, sotia fostului baron de Gorj, si Costel Bobic, ex-directorul Directiei Silvice Gorj. Sanda Mischie nu a venit la tribunal sa i se ia o declaratie, Nicolae Mischie spunindu-i judecatorului Morega, presedintele completului, ca nu stie unde se afla nevasta sa sau din ce cauza lipseste de la proces.


Declaratie sumara, informatii neelocvente


Costel Bobic nu a avut de raspuns la prea multe intrebari, declaratia sa fiind redactata de grefiera pe o jumatate de pagina. Fostul director nu si-a amintit cu exactitate nici macar anul in care Nicolae Mischie i-a povestit ca si-a cumparat o arma de vinatoare, in urma excursiei in Elvetia. Martorul a afirmat ca abia in 2004 l-a „provocat“ pe fostul baron sa vina cu arma la o partida de vinatoare, insa acest lucru nu s-a mai intimplat. „Domnul Mischie este membru in Consiliul de Administratie al Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi. Si-a luat o arma de vinatoare in 2000… 2001. La sediul AJVPS s-au purtat discutii in prezenta directorului si a altor membrii. Dinsul a spus ca a fost intr-o deplasare in Elvetia si si-a achizitionat o arma de vinatoare de acolo. A incercat mecanismul de percutie si l-a stricat. Acest lucru s-a intimplat in Elvetia, dupa dobindire. Noi tot il rugam sa vina cu arma la vinatoare. L-am provocat. Mi-a spus ca nu a adus-o din Elvetia. Nu mai retin numele persoanei la care a spus ca a lasat-o, la un cunoscut. La inceputul sezonului de vinatoare, in anul 2004, l-am intrebat din nou daca a adus-o si mi-a spus ca nu poate, ca are o problema cu vama, fara sa spuna ce anume. Pina in prezent nu a adus-o“, a declarat Bobic in fata judecatorilor. Acestia au programat un ultim termen pentru 25 octombrie.


Au fost audiati sapte martori


Dosarul Arma a fost deschis de procurori in anul 2003, in urma relatarilor facute la o conferinta de presa de presedintele PD, Pantelimon Manta. Fostul prefect a declarat ca, in momentul in care se pregateau sa se intoarca din Elvetia in tara, Nicolae Mischie i-ar fi propus lui si primarului Nanu sa ii transporte parti din arma in bagaje. Cei doi au refuzat acest lucru, iar la proces nu si-au mai putut aminti cum si cind a fost adusa in tara pusca. In baza declaratiei lui Pantelimon Manta, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj a deschis, in anul 2003, o ancheta care a fost solutionata in doua zile cu neinceperea urmaririi penale. Ulterior, dosarul a fost redeschis, iar Nicolae Mischie a fost trimis in judecata pentru infractiunile de contrabanda si nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Pina in prezent au fost audiati: Petrica Nanu, Pantelimon Manta, Gabriel Popeanga, director in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Gorj, Dumitru Udroiu, ex-director al DGFP Gorj, Petre Bumbaru, fratele lui Eugen Bumbaru, rezident in Elvetia, si persoana la care Mischie sustine ca a lasat arma, Costel Bobic, precum si un angajat al Vamii Tirgu Jiu. Majoritatea celor audiati au spus fie ca nu isi amintesc bine ceea ce s-a intimplat, fie au dat declaratii care il scot basma curata pe fostul presedinte al Consiliului Judetean Gorj. Mischie mai are de convins un singur martor sa se prezinte la ultimul termen, si anume pe sotia sa, Sanda Mischie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS