15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateComert cu iz de peste stricat in piata

Comert cu iz de peste stricat in piata

In piata agroalimentara din Petrosani comerciantii fac legea, atita timp cit ei continua sa-si desfasoare activitatea, desi au datorii foarte mari si vind marfa in conditii care lasa de dorit. Totul se intimpla cu acordul organelor abilitate si sub protectia celor care ar trebui sa ia masuri.


Chiar de la intrarea in piata centrala din Petrosani se simte mirosul greu de peste stricat, dar clientii nu se dau in laturi sa cumpere marfa de la chioscul de aici. Cei din administratia pietei spun ca nu mai au metode de constringere si, daca initial s-au gindit ca de vina este canalizarea defectuoasa, acum sint convinsi ca vina este a celor care detin chioscul. „Am verificat canalul de scurgere si mirosul nu vine de acolo. Mai mult, impreuna cu cei din primarie am facut o ancheta, pentru ca acolo comertul este necivilizat si neigienic, dar noi nu avem competenta sa verificam si sa luam masuri. Nu putem sa verificam cum fac ei igienizarea lazilor frigorifice, dar observam de fiecare data cind arunca apa ca lasa o urma slinoasa si urit mirositoare. Cred ca apa aceea ramine si pe fundul lazii si de aceea miroase atit de urit“, a spus Constantin Alexandrescu, administratorul pietei.


Comerciantii vind carnea de pasare, puii si pestele dintr-o lada frigorifica fara capac, in timp ce restul vinzatorilor spun ca sint nevoiti sa-si procure instalatii de refrigerare si sa-si vinda marfa preambalata.


Mai mult, firma care detine chioscul are o datorie de 3.000 de dolari, suma care reprezinta aproape jumatate din datoria totala a celor care vind in cele doua piete subordonate administratiei pietelor din Petrosani. Din acest motiv, conducerea pietei spune ca a actionat firma in judecata, acesta fiind singurul mod in care comerciantii pot fi verificati si constrinsi de reprezentantii autoritatilor locale. „Cel putin patru firme, printre care si SC Lorion, vor fi actionate in judecata, pentru ca ele au datorii care insumeaza aproape 8.000 de dolari si sint mai vechi de doi ani“, a precizat Daniel Cocolan, administrator.


De altfel, din nici un raport al OPC nu a rezultat ca firma ar fi fost amendata pentru astfel de inconveniente, desi multi dintre comercianti si mai ales cumparatorii se asteptau ca situatia sa fi fost reglementata de acum un an.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS