10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateTaximetristii de pe listele de asteptare rivnesc licenta altora

Taximetristii de pe listele de asteptare rivnesc licenta altora

Ca sa-si desfasoare activitatea de taximetrie, 14 persoane fizice si 17 societati, care au 21 de autovehicule, stau pe listele de asteptare de la Primaria Craiova. Acestea spera ca unii operatori autorizati sa renunte sau ca primaria sa anuleze autorizatiile celor care au acumulat trei suspendari consecutive in decurs de doi ani.


Gheorghe Tomescu, director adjunct la Camera Taximetristilor, a declarat ca in general operatorii care asteapta sint cei care isi extind activitatea si solicita mai multe masini. „De pe aceste liste de asteptare, cei mai multi sint operatori carora le-a mers bine, isi cumpara mai multe masini si vor sa se extinda. Mai sint si persoane fizice care se apuca de taximetrie pentru ca au ramas fara serviciu, disponibilizatii sau cei iesiti pe ordonanta. Dupa o perioada acestia, de cele mai multe ori, renunta pentru ca le este greu cu actele, cu evidentele contabile sau sint fortati de imprejurari si astfel se elibereaza cite un loc“, a explicat Gheorghe Tomescu.


O alta cauza a eliberarii locurilor este si retragerea autorizatiilor de taximetrie in urma suspendarilor consecutive. Numai in luna septembrie au fost suspendati pe o perioada de o luna 136 de persoane fizice independente si 39 operatori de taxi. Acestia nu si-au vizat la timp autorizatia de transport in regim de taxi si autorizatia taxi. In luna in care sint suspendati, taximetristii pot sa intre in legalitate si sa-si depuna actele pentru obtinerea vizei anuale. „Toti cei care pina la expirarea suspendarii nu vor depune documentatia necesara vor primi a doua suspendare, urmind ca la a treia sa li se anuleze autorizatiile de taxi, iar locurile ramase libere sa fie atribuite in ordine celor inscrisi pe lista de asteptare“, a spus Carmen Licu, purtatorul de cuvint al Primariei Craiova. Ghinionul unora este, se pare, norocul altora, deoarece taximetristii care nu respecta legea ramin fara licenta si le vor ceda locul colegilor de pe lista de asteptare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS