24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFinal de proiect la Centrul de zi „Josua“

Final de proiect la Centrul de zi „Josua“

Sfirsitul lunii septembrie a insemnat si finalul proiectului de sprijinire a copiilor din cartierul cel mai sarac al municipiului Petrosani. Programul a avut ca tinta sustinerea psihosociala a unui numar de 40 de copii si a familiilor lor, care fac parte din rindul populatiei fara surse de venit si care traiesc de pe o zi pe alta. „De-a lungul derularii proiectului, am incercat sa-i sprijinim pe acesti copii pentru a avea rezultate bune la scoala si cred ca am reusit sa-i educam altfel decit o puteau face parintii lor. Cei mici au venit zilnic la centrul nostru si au putut sa-si faca temele supravegheati de cadre calificate si tot aici si-au petrecut timpul liber“, a spus Cornelia Rus, presedinta Fundatiei „Herepeia“, coordonator al proiectului „Centrul de zi Colonie Petrosani“.


Elevii care au facut parte din acest proiect au avut rezultate bune la invatatura, lucru recunoscut si de dascalii lor, pentru ca, spre deosebire de altii, acesti copii aveau posibilitatea sa-si faca temele supravegheati. In plus, familiile lor au fost ajutate sa supravietuiasca, iar cei de la centru au incercat sa le schimbe mentalitatea. „Proiectul desfasurat in acest cartier constituie o dovada in plus ca un parteneriat eficient, conturat in jurul unui proiect comunitar, poate face foarte multe in folosul celor nevoiasi“, a declarat managerul voluntar Felicia Andrioni.


Partenerii implicati in realizarea proiectului au fost filiala din Petrosani a Caritas Arhidicezan Romano-Catolic Alba Iulia, Scoala Generala nr. 2 – locul in care invata cei mai multi dintre copiii beneficiari ai proiectului – si DGPDC Hunedoara, valoarea totala a programului fiind de 22.451 de dolari, din care partea nerambursabila a fost sustinuta de FRDS, in cuantum de 16.895 de dolari. Cea mai mare parte a activitatilor care s-au desfasurat la Centrul de zi din Colonie au avut ca scop prevenirea abandonului scolar, pentru ca o buna parte a celor care locuiesc in acest cartier sarac nu-si permit sa-si dea copiii la scoala sau ignora acest drept al copilului, din cauza saraciei ori din lipsa educatiei. Coordonatorii proiectului au incercat, alaturi de dascalii copiilor, sa schimbe aceasta mentalitate si, timp de un an, copiii au mers la scoala si au obtinut rezultate satisfacatoare. Chiar si reprezentantii FRDS au fost multumiti si, inca de la inceputul acestui proiect, s-au aratat optimisti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS