18.7 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateConflictele locale, subiect de dezbatere ONU

Conflictele locale, subiect de dezbatere ONU

Conflictele interetnice, religioase sau de alta natura, care pot degenera la nivelul comunitatilor locale din intreaga lume, au constituit tema reuniunii sub egida ONU, care a avut loc in Turcia. Carol Schreter, primarul municipiului Petrosani, a declarat ca la acest eveniment s-a pus accentul pe modul in care aceste divergente pot fi evitate si pe metodele de combatere, discutia vizind si refuzul autoritatilor de a recunoaste existenta acestor disensiuni. „La reuniune au participat 600 de delegati din 86 de tari si s-au discutat modalitatile in care conflictele locale pot fi evitate, dar, asa cum s-a afirmat in cadrul conferintei, cei care au astfel de probleme refuza sa le dea vreo importanta. Din partea României au participat 23 de delegati, din mai multe orase, dar nu si din cele in care au fost consemnate stari conflictuale grave“, a spus Carol Schreter.


La intrunirea din Turcia s-au purtat discutii, in primul rind, pe marginea conflictelor din zone precum Bosnia-Hertegovina, din tarile din Africa de Sud, dar au fost atinse si subiecte care vizau disensiunile interetnice, cum a fost cazul celor de la Tirgu Mures, insa autoritatile din aceasta localitate nu au venit la reuniune, desi primisera invitatii.


„S-a vorbit mult despre toleranta si despre evitarea acestor divergente, care sint diferite de la o comunitate la alta si care pot degenera in lupte de strada. In Turcia au fost si foarte multi specialisti care au vorbit si despre cum s-a reusit aplanarea acestor conflicte si despre cit de mult pot afecta ele comunitatea locala si nu numai“, a mai spus Schreter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS