22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSala de sport de la „Petrache Triscu“ a inceput sa rugineasca

Sala de sport de la „Petrache Triscu“ a inceput sa rugineasca

Sala de sport de la Liceul cu program sportiv „Petrache Triscu“ din Craiova, despre care am relatat intr-un numar anterior al GdS, se confrunta in prezent cu alte probleme. „O constructie facuta anapoda, care a inghitit 11 miliarde de lei“, spunea atunci directorul unitatii de invatamint, Danut Anghel, a inceput sa rugineasca la nici un an de cind a fost data in folosinta. Din cauza precipitatiilor abundente cazute in ultima perioada, un loc de antrenament destinat sportivilor de performanta se poate transforma intr-un colos de rugina.


Ploile din ultima vreme au afectat cladirea salii de sport de la Liceul cu program sportiv „Petrache Triscu“ din Craiova, iar pagubele produse de infiltratii sint din ce in ce mai vizibile. „Sintem conditionati de starea vremii. Tot timpul avem cite ceva de facut. Cind ploua, mutam galetile dupa cum picura apa din tavan“, au declarat administratorii institutiei de invatamint. Acestia au mai spus ca, in ciuda investitiei de 11 miliarde de lei, la nici un an de zile de cind a fost data in folosinta, sala se afla intr-un stadiu avansat de degradare si, mai mult, a inceput sa rugineasca. „Nu este nici o gluma. Sala rugineste si incepe sa capete aspectul anotimpului de afara… Pentru un spatiu solicitat frecvent de sportivii de performanta, acest lucru este inadmisibil“, a precizat directorul liceului, Danut Anghel. De aceeasi parere este si profesorul de scrima, Dan Podeanu, fost director adjunct al institutiei scolare: „Dezastrul produs de precipitatii se vede cu ochiul liber. Rugina a trecut prin stratul de vopsea si a iesit la suprafata. A inceput deja sa manince din stilpii de constructie ai salii. Ba mai mult, de atita apa folia de plastic de pe podea a inceput sa se dezlipeasca“. Pentru a adeveri cele declarate, administratorii au facut o demonstratie. Apasind cu piciorul, apa a tisnit din podea. „In sala intra si ies sute de elevi… Pe pereti sint foarte multe prize… Nici nu vreau sa ma gindesc ce s-ar putea intimpla“, a completat Anghel.


„Ni se duce buhul in toata tara“


Pentru Liceul „Petrache Triscu“, singurul cu program sportiv din Craiova, sala de sport era binevenita. Fiind folosita de sute de elevi, degradarea ei le da administratorilor motive sa fie ingrijorati. „Zilele acestea sintem gazde pentru componentele lotului national de spada feminin, care participa la campionatele europene. Cum vom justifica apa care iese din podea in fata celor care se pregatesc aici? Si n-ar fi numai atit… Daca se intimpla vreun accident, va dati seama ca ni se duce buhul in toata tara“, a spus directorul institutiei. Acesta afirma ca persoanele responsabile de constructia salii ridica nepasatoare din umeri la fiecare sesizare. „Este clar ca nu-i intereseaza. Si-au luat banii si ne-au lasat cu ochii in soare. Nu le-a pasat nici de faptul ca am sesizat neregulile si la Compania Nationala de Investitii (CNI) din Bucuresti, care le-a dat un termen final pentru refacerea lucrarilor (22 august 2005 – n.r.). Termenul a trecut, iar reabilitarea nici macar nu a inceput“, a conchis directorul liceului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS