20.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii de la Universitatea „Constantin Brâncusi“, legati prin relatii de rudenie si dosare penale

Profesorii de la Universitatea „Constantin Brâncusi“, legati prin relatii de rudenie si dosare penale

• O parte dintre profesorii de la Universitatea din Tirgu Jiu sint cercetati in dosare penale, iar altii sint legati prin relatii de rudenie • Rectorul Emil Moroianu este anchetat si el intr-un dosar • Neamurile deputatului Romanescu, cadre universitare la Facultatea de Stiinte Economice


Inceperea noului an universitar ii gaseste pe multi dintre profesorii Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Tirgu Jiu in postura de inculpati sau invinuiti in mai multe dosare penale. Citeva dintre cadrele universitare de la Facultatea de Stiinte Economice au fost audiate de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj intr-un dosar privind infractiunile de luare de mita si primire de foloase necuvenite. Procurorii s-au autosesizat in urma unor informatii regasite intr-un raport al unui serviciu secret, conform carora studentii acestei facultati dau bani sau bunuri pentru a promova unele examene. Potrivit unor surse din rindul anchetatorilor, unul dintre studenti a filmat cu telefonul mobil momentul in care oferea o suma de bani pentru a trece un examen.


Din fosti lideri politici, Caralicea si Mischie au ajuns lideri la dosare penale


Gheorghe Caralicea Marculescu, directorul Colegiului de institutori din cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“, a fost trimis in judecata de procurorii gorjeni pentru abuz in serviciu, delapidare si fals. Acesta a fost gasit vinovat de anchetatori pentru incasarea in mod nejustificat a sumei de 18.000 de dolari. Caralicea a fost o perioada prefect al judetului Gorj si a avut si functia de presedinte al organizatiei judetene PUR.


Nicolae Mischie, fostul presedinte al PSD Gorj si al consiliului judetean, care a avut un rol important in infiintarea Universitatii din Tirgu Jiu, ocupa acum functia de prorector al acesteia, dupa ce a fost nevoit sa se retraga din viata publica si politica. Mischie este anchetat in mai multe dosare penale, in timp ce in altele a fost trimis in judecata. Fostul baron de Gorj este cercetat de Parchetul Gorj pentru abuz in serviciu intr-un dosar privind efectuarea unor lucrari publice de catre firmele controversatilor oameni de afaceri Relu Stefanoiu si Clement Mocanu. Mischie a fost trimis in judecata de PNA pentru fapte de coruptie, dosarul fiind stramutat la alta instanta din tara. Fostul lider pesedist mai este judecat de catre Tribunalul Gorj si pentru contrabanda si incalcarea regimului armelor si munitiilor.


Si decanul Facultatii de Stiinte Economice, Constantin Caruntu, a avut de-a face cu legea. Acesta a fost anchetat pentru evaziune fiscala si pentru vinzarea ilegala a unei societati care avea datorii catre banci si bugetul de stat.


Chiar si rectorul Universitatii, Emil Moroianu, este cercetat penal pentru abuz in serviciu. Procurorii gorjeni verifica legalitatea asocierii Universitatii din Tirgu Jiu cu Camera de Comert Slatina in vederea infiintarii unei filiale a universitatii. Anchetatorii au indicii cum ca banii rezultati din taxele elevilor nu s-ar regasi in contabilitate, iar Ministerul Educatiei si Cercetarii a retras autorizatia de functionare a filialei din Slatina.


Sorinel Ghimis, secretar stiintific, a fost cercetat la rindul lui pentru producerea unui accident de circulatie soldat cu ranirea grava a unei persoane.


Universitatea, impartita intre rude si prieteni


O serie de cadre universitare de la institutia de invatamint superior din Tirgu Jiu sint legate prin relatii de rudenie. Astfel, deputatul PD de Gorj, Marcel Romanescu, cadru didactic la Facultatea de Stiinte Economice, este coleg de catedra cu fratele sau, George, inspector la Inspectoratul Teritorial de Munca. Verisorul acestora, Genu Caruntu, este si el cadru universitar la aceeasi facultate. Ruda cu cei trei este decanul Constantin Caruntu. La Facultatea de Inginerie ii gasim pe sotii Marius si Daniela Cirtina.


Pe linga toate acestea, anul universitar a inceput cu un scandal legat de demisia rectorului Emil Moroianu, care nu a fost de acord cu statul de functii propus de unii decani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII