27.8 C
Craiova
sâmbătă, 15 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLiga „Miron Cozma“ ataca dur sindicatele conduse de Marin Condescu

Liga „Miron Cozma“ ataca dur sindicatele conduse de Marin Condescu

Tiberiu Cozma a venit la Tirgu Jiu ca sa sustina eliberarea sindicalistilor arestati


Liga Muncitorilor, Somerilor si Defavorizatilor Social „Miron Cozma“ s-a reunit simbata la Tirgu Jiu, pentru a cere eliberarea celor cinci lideri de sindicat recent arestati. La intilnirea care a avut loc in cadrul Casei de Cultura a Sindicatelor a participat si Tiberiu Cozma, fratele fostului „Luceafar al huilei“. Membrii conducerii ligii, impreuna cu Tiberiu Cozma, au declarat ca vor merge in audienta la presedintele statului, pentru a-l convinge sa ii gratieze pe cei arestati. Intre acestia se regaseste si Constantin Cretan, presedintele Ligii Muncitorilor, Somerilor si Defavorizatilor Social „Miron Cozma“ – cel care a militat in ultimii ani pentru eliberarea fostului sau mentor si conducator. Constantin Cretan este consilier judetean din partea Partidului România Mare si se bucura in continuare de sprijinul politic al formatiunii pe care o reprezinta in cadrul Consiliului Judetean Gorj. Subalternii lui Cretan de la Liga „Miron Cozma“ i-au comparat pe magistratii care au instrumentat dosarul Costesti cu procurorii si judecatorii din perioada regimurilor dictatorilor Hitler si Stalin.


Atac dur la Condescu


Tiberiu Cozma a venit la Tirgu Jiu si pentru a-si demonstra solidaritatea fata de actiunile intreprinse in timp de liga lui Cretan, cu scopul de a-l scoate din inchisoare pe Miron Cozma. Dupa ce acesta a fost gratiat, in urma celor aproape opt ani de inchisoare, Constantin Cretan a declarat ca organizatia pe care o conduce se va dizolva, intrucit nu mai are obiect de activitate. Condamnarea recenta a fostului locotenent al lui Cozma, la cinci ani de inchisoare, a reactivat Liga Muncitorilor, Somerilor si Defavorizatilor Social. In mod surprinzator, intr-un comunicat remis publicitatii simbata, conducerea Ligii „Miron Cozma“ acuza sindicatele in fruntea carora se afla Marin Condescu de complicitate cu Banca Mondiala, Fondul Monetar International si cu guvernarea din 1997 la distrugerea mineritului. Pe linga presedintele Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia si al Centralei Nationale Miniere, mai sint amintiti si Viorel Temelescu, vicepresedintele USMO, precum si Gheorghe Etegan, liderul sindicatelor din zona Rovinari.


„In primele zile ale saptaminii viitoare (saptamina aceasta – n.r.) vom sesiza miscarea sindicala internationala si reprezentantii politici ai salariatilor din Europa si vom demara actiuni pentru inceperea procedurilor legale de amnistiere a tuturor celor care au participat la asa-zisele mineriade“, se mentioneaza in comunicatul semnat de conducerea Ligii „Miron Cozma“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU