Scurte stiri

Autori


Rectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“ si-a dat demisia

Rectorul Universitatii „Constantin Brâncusi“ din Tirgu Jiu, Emil Moroianu, si-a dat ieri demisia, ca urmare a unor neintelegeri cu decanii facultatilor. Acesta nu a fost de acord cu anumite propuneri de numire pe functie. „Este o chestie de principiu si de aplicare a statutului cadrelor didactice. Am facut un divort elegant. Este o problema legata de statul de functii. Statele se fac pentru studenti, dar micile pasiuni si interese ramin. Nu am fost de acord cu unele numiri pe functii“, a spus Moroianu. Acesta isi va desfasura in continuare activitatea in cadrul Universitatii „Constantin Brâncusi“, care are cinci facultati si peste 6.000 de studenti. Pentru acest an universitar au mai luat fiinta alte doua facultati: Facultatea de Fizica si Sport si Facultatea de Litere si Stiinte Sociale. (A.I.)

Cozmin Gusa il va vizita pe Cozma la inchisoare

Aflat la Tirgu Jiu pentru a pune bazele unei filiale a Partidului Initiativa Nationala, Cozmin Gusa a declarat ca saptamina viitoare va merge la Penitenciarul Rahova pentru a-l vizita pe Miron Cozma. Gusa spune ca vrea sa afle de la „Luceafarul huilei“ unele secrete ale mineriadelor, care pina acum nu au fost facute publice. Liderul PIN spune ca Miron Cozma nu este singurul vinovat pentru evenimentele din ’90, ’91 si ’99: „Incadrarea juridica ar fi trebuit sa se faca pentru toti cei implicati in acele evenimente, oameni politici, din care unii sint acum la putere. Minerii au actionat la anumite comenzi politice“. (A.I.)

La Spitalul de Urgenta Craiova bolnavii ies cu bilet de voie


Bolnavii internati la Spitalul de Urgenta Craiova nu mai sint lasati sa iasa din spital, pe perioada internarii, daca nu au bilet de voie de la medicul care ii trateaza. Agentii de paza intorc zilnic de la poarta zeci de persoane, care, desi sint internate, vor sa mearga la cumparaturi in piata sau la magazinele din apropierea spitalului. O singura exceptie este admisa. Daca bolnavul trebuie sa mearga la farmacie pentru a-si procura tratamentul medicamentos prescris, i se permite sa paraseasca spitalul. Cu toate masurile luate, mai sint si bolnavi care incearca sa insele vigilenta paznicilor, de la care am aflat ca noile masuri au fost primite de la directia spitalului. „Masura este foarte buna. Probabil este rezultatul unor schimburi de experienta pe care medicii nostri le-au avut cu colegi din domeniu, din alte tari. Nu sintem in carantina, nu trebuie sa se intimple ceva anume ca sa se intre pe un fagas firesc“, a declarat medic Florin Croitoru, purtator de cuvint. (M.C.)

Slujbe de binecuvintare pentru noul an universitar

Inalt Prea Sfintia Sa Teofan, Mitropolitul Olteniei, va oficia luni, 3 octombrie, incepind cu ora 9.00, slujba de Te Deum in Sala Albastra a Universitatii din Craiova, cu ocazia deschiderii noului an universitar 2005-2006. Miercuri, 5 octombrie, incepind cu ora 8.00, la Catedrala Mitropolitana „Sfintul Dumitru“, din Craiova, se va savirsi slujba Sfintei Liturghii si slujba de binecuvintare a noului an universitar. „Cu aceasta ocazie, absolventii Facultatii de Teologie Ortodoxa din Craiova, care au obtinut diploma de licenta in sesiunea septembrie 2005, vor depune juramintul de credinta fata de Dumnezeu, Biserica si tara“, a precizat preot Razvan Tismonariu, vicar administrativ, in cadrul Mitropoliei Olteniei. (A.C.)Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de sâmbătă, 1 octombrie 2005

Actualitate

» Ginecologia, o profesie potrivita pentru femei
» Cezariana, o moda?
» Desi practica sexul, taranii cunosc foarte putine despre el
» Desi practica sexul, taranii cunosc foarte putine despre el
» Evolutia principalelor fenomene demografice in semestrul I 2005 fata de semestrul I 2004, la nivelul judetului Dolj
» Directorii din preuniversitar au interzis accesul in scoli in timpul desfasurarii orelor
» Scoala din Brabova, renovata cu ajutorul Scorpionilor Rosii
» Conflict intre liderii din teritoriu ai conservatorilor
» Moda de a fi masterand
» Un barbat din Bilteni, diagnosticat cu leptospiroza
» Tentativa de suicid din cauza iubitului pierdut
» Spitalul din Tirgu Carbunesti, 113 ani de existenta
» Ramas fara penis din cauza unei prostituate
» Scurte stiri

Local

» Traian Basescu: „Sint perfect!“
» Europa unita nu poate fi conceputa fara Balcani
» Agentii SPP au facut pe grozavii cu ziaristii
» Reforma sistemului judiciar, blocata de finante
» Opt milioane de dolari, „spalati“ la Bucuresti pe filiera irakiana
» Romii din Circea au luat cu asalt Spitalul de Urgenta
» Renault facut KO de un microbuz
» Politist calafetean, trimis in judecata pentru ucidere din culpa
» Incepe anul universitar
» Grav accident de circulatie

Gorj

» Un gorjean a pus in circulatie sute de diplome false

Sport

» Somatie: a saptea victorie in campionat!
» Salih promite ca va marca
» Lung n-ar vrea sa stea pe banca
» Stinga stie ca e greu
» Oltenii vor sa nu piarda
» Atentat gorjean la invincibilitatea clujenilor
» Scurte stiri
» Razbunarea lui Razvan Lucescu
» Calificare la pas
» Noroc cu victoria din tur
» Marti vor fi aflati viitorii adversari

Opinii

» COTET, IZMANA, CACAREAZA

Top