5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

GdS va raspunde

Calatoria cu microbuzul este riscanta


Doamna I. Bacila, din Craiova, ne-a scris o scrisoare in care a inserat toate nemultumirile sale legate de traiul din ce in ce mai greu al unei persoane in virsta. Alaturi de medicamentele scumpe, la care oamenii in virsta nu mai au acces, d-na Bacila a remarcat si faptul ca transportul in comun din Craiova a ajuns o problema riscanta pentru cei care se incumeta sa calatoreasca cu microbuzele puse la dispozitie de primarie sau de transportatorii particulari. „Autobuzele mici se umplu cu calatori pina la refuz. Soferii nu se gindesc ca exista un numar limitat de locuri si-i inghesuie pe calatori claie peste gramada, in asa fel incit, de multe ori, poti calatori cu o umbrela in coaste, cu o sacosa pe picioare si cu un cot in cap. Nu se gindeste nimeni ca masinile astfel ticsite ar putea sa se rastoarne, ar putea sa ia foc sau calatorii ar putea sa moara asfixiati din lipsa de aer“, se plinge d-na Bacila.


GdS: Aveti dreptate! (M.D.)


Lui Mititelu i s-au luat banii!


Constantin Mititelu, din Goicea, ne-a scris ca a predat o cantitate de griu furajer la baza de receptie Dunareni si, pentru ca nu a fost multumit de pret, dupa un timp a cerut griul inapoi. Cind a luat griul din baza, i s-au oprit 420 kg pentru selectat si gazat, cerindu-i-se si 2,9 milioane de lei pentru plata custodiei. Mititelu, nemultumit de ce i s-a intimplat, ne roaga sa-l ajutam sa clarifice situatia in care a intrat.


GdS: Domnule Mititelu, ne-ati mai relatat o data problema dumneavoastra si cu acea ocazie noi am scris pe larg despre conditiile legale in care se plateste custodia, gazarea si selectarea griului. Pentru ca ne-ati trimis a doua scrisoare cu aceeasi problema, va invitam la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Dolj, de unde veti obtine toate lamuririle de care aveti nevoie! (M.D.)


WC-ul de la scoala, singura realizare a administratiei din Verbita


Mai multi locuitori din Verbita ne-au scris ca in comuna lor s-a instalat de mai mult timp haosul. Cetatenii ne-au relatat ca in ultimii ani singura realizare a administratiei locale este construirea WC-ului de la scoala generala. Semnatarii scrisorii ne-au scris ca in comuna nu se aude decit strigatul de groaza al cetatenilor.


GdS: L-am auzit si noi si vom veni la Verbita pentru a-l asculta mai bine! (M.D.)


Veti primi raspuns in citeva zile


„Am depus la Casa Judeteana de Pensii Dolj adeverinte cu anii de vechime pe care nu ii aveam trecuti pe cartea de munca. Desi am depus actele din luna februarie, pina in prezent nu am primit raspuns de la aceasta institutie“, a precizat Ion Minae, din Craiova.


GdS: „Conform cererii nr. 5738/2005 privind solicitarea dumneavoastra de adaugare la anii de vechime a adeverintelor depuse, veti primi raspuns de la Casa Judeteana de Pensii Dolj pina la sfirsitul lunii septembrie. Din cauza solicitarilor extrem de multe de la pensionari am intirziat in a va oferi raspuns“, a precizat Ionel Tecu, sef Serviciu Stabiliri Pensii, din cadrul Casei Judetene de Pensii Dolj. (A.C.)


Nu aveti dreptul la ajutor de deces!


„Ce drepturi are un veteran si prizonier de razboi, o persoana decorata cu medalie? Conform Legii nr. 44 din anul 1994 si Decretului lege nr. 118, pe baza carora tata a beneficiat de pensie, nu are dreptul si la ajutor pentru deces? Am depus actele de deces la Casa de Pensii pe 18 februarie 2005 si mi-au raspuns ca nu am dreptul sa primesc ajutor de deces. Am facut atunci mai multe sesizari, nemultumit de raspunsul primit, dar nici pina in prezent nu mi-au oferit un raspuns clar“, a precizat Florea Belu, din comuna doljeana Mirsani.


GdS: Domnule Belu, din pacate, conform celor declarate de reprezentantii Casei Judetene de Pensii Dolj, nu aveti dreptul sa primiti ajutor de deces. „Intrucit tatal dumneavoastra nu era pensionar, nu puteti beneficia de ajutor pentru decesul acestuia. Drepturile primite in baza Legii nr. 118 si a Legii nr. 44/1994 sint indemnizatii acordate conform acestor legi speciale“, a precizat Ionel Tecu, sef Serviciu Stabiliri Pensii, din cadrul Casei Judetene de Pensii Dolj. (A.C.)


Pensia a fost recalculata


Domnul Constantin Ghita, din comuna doljeana Amarastii de Jos, pensionar pe caz de boala din anul 1993, doreste sa stie daca are dreptul la recalcularea pensiei.


GdS: Reprezentantii Casei Judetene de Pensii Dolj au precizat ca, avind in vedere ca v-ati pensionat in 1993, dosarul dumneavoastra a fost evaluat si urmeaza ca in citeva zile sa primiti decizia cu pensia evaluata. (A.C.)


Veti primi banii din urma!


Florea Salcianu, din Craiova, pensionat pe caz de boala pe 1 mai 1980, a trimis pe adresa redactiei o scrisoare, fiind nemultumit ca, desi OG nr.4/2005, art.3, precizeaza ca recalcularea pensiei trebuia sa ii fie efectuata pina in martie 2005, nici pina in prezent dosarul nu i-a fost solutionat: „Reevaluarea dosarului nu mi-a fost efectuata nici pina in prezent. Am atentionat atunci conducerea Casei de Pensii ca evaluarea mi-a fost intirziata, conform termenului prevazut de lege, dar nu s-au obosit sa imi ofere nici macar un raspuns. Vreau sa stiu care este situatia, din moment ce toate documentele solicitate erau anexate la cerere“.


GdS: „Dosarul dumneavoastra a fost evaluat. In consecinta, conform adeverintelor anexate la dosar, punctajul v-a crescut de la 0,65444 la 1,06084. Diferentele de bani pe care trebuia sa le primiti va vor fi achitate in luna octombrie 2005“, a precizat Ionel Tecu, sef Serviciu Stabiliri Pensii, din cadrul Casei Judetene de Pensii Dolj. (A.C.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS