5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit strivit de tren

A murit strivit de tren

In noaptea de luni spre marti, la intreprinderea miniera din comuna Simian, sat Valea Copcii, a avut loc un tragic accident de munca. Un barbat de 42 de ani, angajat al Societatii Nationale a Lignitului din Oltenia, a murit strivit intre tampoanele a doua vagoane de carbune.


Aurel Bricea lucra la sucursala miniera din Mehedinti de mai bine de 11 ani, ocupind functia de manevrant de miscare a trenurilor de carbune. Muncitorul, care semnase fisa de protectia muncii in urma cu 11 zile, se pare ca a avut un moment de neatentie, cind a alunecat si a fost prins intre tampoanele trenului. „Am fost chemat de acasa in jurul orelor 1,30 de impiegatul-sef al SNLO, care mi-a transmis telefonic ca unul dintre muncitori a fost accidentat mortal. Aurel Bricea nu consumase bauturi alcolice inainte de a intra in tura de noapte, el fiind testat de seful de echipa“, a declarat Aristica Adam, seful statiei CF Valea Copcii.


Accidentul nu este primul de acest fel, pe 23 martie, in acelasi loc, un tren omorind un barbat de 37 de ani, angajat al aceleiasi societati.


Inspectorii teritoriali de munca au inceput o ancheta cu privire la cele intimplate, iar cazul a ajuns si pe masa procuraturii. Din primele verificari se pare ca „angajatul executa o manevra de cuplare a doua vagoane. Probabil intr-un moment de neatentie a fost agatat de vagon sau lovit de un tampon si a cazut pe calea ferata, fiind taiat in mai multe bucatii“, dupa cum a declarat inspectorul de munca Sergiu Marinescu.


Colegii de munca ai lui Aurel Briceanu sint de parere ca manevrantii de garnituri lucreaza haotic si nu se asigura niciodata cind executa manevrele. „Lucreaza fara sa fie atenti. Merge trenul, iar ei sar prin fata vagoanelor, vorbesc intr-una la statiile de emisie si nu se uita pe unde merg“, a spus un anagajat al SNLO. In urma barbatului decedat au ramas doi copii si sotia care nu are loc de munca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS