10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateCraiova, orasul in care oamenii isi fac nevoile la tufis

Craiova, orasul in care oamenii isi fac nevoile la tufis

Craiova nu va deveni curind un oras mai curat, chiar daca actualii edili ii vor atirna de git lanturi de fintini arteziene, ii vor infige statui care „sa se asemene cu marii barbati ai orasului“ si-i vor distruge parcurile pentru a scapa de frunzele uscate. Orasul, ale carui limite nu le mai stie nici dracu’, se labarteaza in fiecare zi, „scurgindu-se“ peste comunele limitrofe, bagind dihonia intre consiliile locale vecine si mestecind problemele pina la diluare si nu mai poate avea grija de el. Sistemele de canalizare sint vechi, conductele de apa sint putine si ruginite, strazile sint facute ciur, monumentele istorice stau sa se prabuseasca, iar locurile publice sint din ce in ce mai mici si mai putine. Peste tot acest oras, pe care nu-l mai poate stapini nimeni, troneaza „imputernicitii“ Craiovei care se fac ca lucreaza aprobind tot felul de planuri fanteziste care ne ard pe toti la buzunar.


Locurile publice in care oamenii se intilnesc de nevoie sint pietele agroalimentare. In Craiova sint opt piete agroalimentare in care producatorii particulari s-au „comersantii“ la taraba au voie sa-si vinda produsele. Exceptind Piata Centrala si piata din Craiovita, celelalte arata ca vai de lume si de control. Piata din Rovine, inghesuita intr-un colt de blocuri, functioneaza fara avizul organelor sanitare, pe care nici daca l-ar cere nu l-ar obtine, din cauza ca nu respecta o conditie minima, aceea de a fi dotata cu atit de necesarele WC-uri. In urma cu un an, cabinele improvizate si devenite, elegant spus, insalubre au fost demolate. Tot de atunci, pietarii care-si petrec aproape intreaga zi acolo au transformat tufisurile din jurul blocurilor in WC-uri in aer liber. „In momentele intime stau cu frica in sin sa nu fiu prinsa in flagrant de locatarii de la bloc, care pindesc de dupa perdele si pe care-i si inteleg, ca nici mie nu mi-ar conveni. Dar unde sa ne ducem, ca oameni sintem si noi!“, a spus o femeie de la tara, pastrind inca emotia ultimei incursiuni de dupa bloc.


Admnistratia pietelor n-a mai dat pe la locul cu pricina dupa ce a demolat WC-urile decit sa incaseze contravaloarea meselor de vinzare ocupate de producatori. Gheorghe Calinoiu, directorul Admnistratiei Pietelor din Craiova, crede ca piata din Rovine nu e piata, ci doar un punct de desfacere. „Acolo nu prea e piata, e mai mult un punct de desfacere. Nu exista nici o aprobare de la organele sanitare, pentru ca ea nu indeplineste conditiile. Noi incasam contravaloarea meselor pe care se expune marfa, dar anul trecut am demolat WC-urile care erau insalubre si am vorbit cu directorul Ciobanu de la Salubritate sa amplaseze unele ecologice, insa nu stiu ce a facut. Nu stiu unde se duc oamenii, dar eu nu am avut nevoie niciodata cind am fost in zona!“, a spus Gheorghe Calinoiu, director si peste acea piata. Desfiintarea locurilor publice de care oamenii au citeodata atita nevoie este politica Primariei Craiova, care si ea, la rindul ei, a desfiintat unul dintre cele doua WC-uri publice din centrul orasului. Se doreste in continuare un oras mai curat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU