10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte stiri

Depozit de explozivi, transformat in locuinta sociala


Depozitul de explozivi al fostei exploatari miniere Dilja a fost transformat de autoritatile locale din Petrosani in locuinte sociale in care s-au mutat citeva familii nevoiase din zona. Reprezentantii Primariei Petrosani sustin ca multe dintre cladirile exploatarilor miniere aflate in procesul de inchidere si conservare, trecute acum in domeniul public, reprezinta o solutie pentru cei fara locuinta. Angajatii Serviciului locativ din cadrul Primariei Petrosani sustin: „Aceste cladiri sint o solutie pentru rezolvarea unor probleme de ordin social, avind in vedere ca sint locuite provizoriu de persoane care nu beneficiaza de un alt spatiu locativ“. De mentionat ca in prezent la Primaria Petrosani sint inregistrate peste 800 de cereri de locuinta din fondul public. Exploatarea Miniera Dilja a fost inchisa ca urmare a restructurarii industriei miniere, iar o parte din imobilele si terenurile pe care le avea in administrare au fost trecute din patrimoniul CNH in proprietatea privata a statului si apoi au fost transmise in proprietatea publica si administrarea Consiliului Local Petrosani. (D.M.)


Fara apa calda


Locuitorii Vaii Jiului au ramas fara apa calda, dupa ce Termocentrala de la Paroseni a intrerupt furnizarea din cauza unor lucrari de revizie. Florian Bican, inginer-sef la SC Termoficare Petrosani, a spus ca furnizarea apei calde va fi reluata in functie de finalizarea lucrarilor de revizie anuala care se efectueaza la Paroseni. Bican sustine ca lucrarile de revizie vor dura cel putin o luna, iar cel mai devreme locuitorii din Valea Jiului vor beneficia de apa calda la robinete incepind din luna septembrie. Sistarea furnizarii apei calde a atras nemultumirea populatiei in conditiile in care, tinind cont de vremea caniculara, poate era nevoie mai mult ca oricind de apa calda. (D.M.)


Doneaza singe sa aiba bani de week-end


Centrul de Transfuzie Sanguina din Petrosani a fost asaltat de donatori, in special de tineri, care, pentru a face rost de bani si zile libere, doneaza singe. Potrivit angajatilor centrului, zilnic sint in medie 15 donatori, iar joia si vinerea numarul acestora aproape se dubleaza. „Bonurile si zilele libere ii atrag pe donatori, dar cei mai multi vin cind se apropie sfirsitul de saptamina. Cred ca vor sa-si rotunjeasca veniturile sa poata pleca la distractie“, a afirmat o asistenta. Donatorii de singe sint recompensati la fiecare donare cu doua zile libere si un bon valoric in valoare de 300.000 de lei, iar la cinci donari consecutive primesc un premiu. In prezent, numarul donatorilor de singe din Valea Jiului a crescut, fiind inregistrati aproape 300 de donatori constanti la care se adauga insotitorii bolnavilor internati care necesita interventii chirurgicale si au nevoie de singe. (D.M.)


Criza de politisti in Hunedoara


Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Hunedoara se confrunta cu o criza de angajati. Au fost scoase la concurs 40 de locuri, dar acestea au ramas neocupate, desi dupa terminarea inscrierilor erau aproape opt candidati pe un loc. Potrivit conducerii IJP Hunedoara, in urma concursului, organizat pe 26 si 27 iulie, doar patru candidati au reusit sa promoveze. Inspector principal Magda Popa, purtatoarea de cuvint a IJP Hunedoara, a spus ca la concurs s-au inscris 310 persoane insa, la teste, cea mai mare parte a candidatilor nu au reusit sa obtina nota de trecere pentru a fi declarati admisi. Concursul a constat in evaluarea performantelor fizice, verificarea abilitatilor de utilizare a computerului, cunoasterea unei limbi straine, sustinerea unui test-grila si a unui interviu, iar pentru a fi declarat admis, candidatul trebuia sa obtina nota finala sapte. (D.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS