5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateScoala Generala nr. 38 din Craiova va fi renovata cu fonduri primite de la Banca Mondiala

Scoala Generala nr. 38 din Craiova va fi renovata cu fonduri primite de la Banca Mondiala

Dupa patru ani de lupta cu birocratia, Scoala nr. 38, situata in cartierul craiovean Cernele si la care invata aproximativ 300 de elevi, a reusit sa obtina fonduri pentru reabilitarea cladirii, care nu a fost renovata niciodata in cei 45 de ani de existenta. Banii au fost primiti de la Banca Mondiala, iar Primaria Craiova a platit noul gard al scolii .


Citeva institutii de invatamint din Craiova au obtinut de curind de la Banca Mondiala suma totala de 28 de miliarde de lei, printre ele numarindu-se si Scoala nr. 38, care a primit bani pentru renovarea cladirii, construita in 1960 si care nu a fost niciodata renovata. Lucrarile de reabilitare vor consta in schimbarea tocariei si a mobilierului, construirea de grupuri sanitare in interiorul localului, cele vechi aflindu-se in curtea scolii, refacerea acoperisului, instalarea unei centrale termice si racordarea la reteaua de gaze naturale. De asemenea, va fi instalata in incinta scolii o statie de epurare a apei, terenul de sport va fi refacut complet, pardoseala va fi inlocuita cu parchet melaninat, astfel incit va dispare mirosul neplacut al gazului cu care se desinfectau clasele la inceputul fiecarui semestru, iar pe holurile localului se va pune gresie poroasa. „Sper sa intram si in programul guvernamental care sprijina construirea de sali de sport, pentru ca, in prezent, desi are dotarile necesare, sala noastra de sport este amenajata intr-o sala de curs“, a spus Constantina Daoaga, directoarea Scolii nr. 38.


In locul gardului vechi, care incepuse de multa vreme sa se degradeze, a fost construit unul nou, pentru care Primaria Craiova a platit 800 de milioane de lei.


Lucrarile de reabilitare a localului vor fi demarate o data cu inceperea vacantei de vara dupa cum a precizat directoarea Constantina Daoaga, care este si membra a comisiei judetene de finantare a invatamintului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS