10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenajarea spatiului verde din fata blocului, ignorata de unii locatari

Amenajarea spatiului verde din fata blocului, ignorata de unii locatari

Pastrarea curateniei in spatiul verde din fata blocului a devenit o adevarata problema pentru unii locatari din cartierul 1 Mai, ai caror vecini nu numai ca nu-i ajuta, dar chiar strica munca lor. Desi au apelat la asociatia de proprietari de care apartin, precum si la primarie, oamenii nu au gasit nici o rezolvare.


Inca de cind s-au mutat in cartierul 1 Mai, la bl. G6, citiva craioveni s-au decis sa amenajeze spatiul verde din fata blocului. Ion Chiriac, unul dintre acestia, este pensionar. Lucrind multi ani in cadrul armatei, acesta este obisnuit ca tot ce il inconjoara sa fie la locul lui si si-a dedicat cea mai mare parte a timpului amenajarii terenului din jurul blocului in care locuieste. Dupa ce a adus pamint si a plantat pomi si flori, barbatul a decis sa amenajeze si o mica gradina de legume. „Am pus suflet in treaba asta si am suferit cind vecinii mei au inceput sa arunce acolo toate gunoaiele. Eram nevoit sa cobor zilnic in gradina pentru a face curatenie. Pe linga acestia, mai erau si citiva copii cu handicap de la fostul azil de batrini, care aruncau peste gard, la noi in gradina, toate gunoaiele pe care le gaseau. Am fost la conducerea azilului, care mi-a promis ca va cauta o solutie, insa nu s-a intimplat nimic. Vazind ca nu ma pot intelege cu ei, am mers la Asociatia de Proprietari nr. 4, de care apartin, pentru a le solicita sprijinul. Cei de acolo mi-au spus ca am dreptate, dar ca ei nu se pot implica si m-au trimis la primarie. Autoritatile m-au tratat cu indiferenta, spunindu-mi ca nu ma pot ajuta“, a povestit Chiriac. Desi primaria a initiat o actiune gratuita de curatenie in toate cartierele, angajatii Salubritatii nu vor putea trece de doua ori prin acelasi loc, locatarii fiind obligati sa se implice in aceasta problema.


Aleea de acces, inundata la fiecare ploaie


Locatarii de la blocul G6 solicita ajutor si pentru amenajarea aleii de acces catre imobil. Din cauza lucrarilor care se executa la blocurile din apropiere, stratul asfaltic s-a deteriorat si in el s-au format gropi adinci. „Conducerea fostului azil de batrini, care are sediul linga noi, a decis sa ridice un zid de beton pentru a impiedica apa sa se scurga la ei. Bucuria lor s-a transformat in necazul nostru, deoarece, cind ploua, toata apa se stringe in fata blocului. Abia reusim sa iesim din scara, iar masinile nu mai pot fi parcate acolo pentru ca apa ajunge pina la caroserie. Pentru ca nu am reusit sa ajung la primar, sper ca prin intermediul GdS acesta sa afle situatia in care ne aflam si sa ne dea o mina de ajutor“, a incheiat barbatul.


In aceeasi situatie se afla sute de craioveni, la buget nefiind prevazute in prezent fonduri pentru reabilitarea aleilor. Deoarece autoritatile locale nu ii pot ajuta, locatarii vor fi nevoiti sa stringa singuri bani pentru a asfalta aleile deteriorate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS