12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFratii Bacriz vor sa concureze RAT Craiova cumparindu-si tramvaie

Fratii Bacriz vor sa concureze RAT Craiova cumparindu-si tramvaie

Consiliul Local Craiova are pe ordinea de zi a sedintei ordinare din aceasta luna un proiect de hotarire privind aprobarea unui regulament de functionare a transportului public de calatori in oras. Principalele noutati cu care vine propunerea de proiect vizeaza scoaterea la licitatie a traseelor de calatori, precum si posibilitatea privatizarii Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, in prezent subordonata primariei. In ceea ce priveste licitarea traseelor, principalii competitori sint RAT Craiova si societatea privata de transport FRATII BACRIZ.


Din start, primaria vrea sa obtina un avantaj pentru RAT, propunind ca traseele sa fie impartite in principale si secundare. Cele principale sa fie destinate autobuzelor mari, iar cele secundare minibuzelor. Cum FRATII BACRIZ au in dotare numai minibuze, nu ar putea participa la licitatia pentru traseele principale. Ahmed Bacriz, unul dintre patronii firmei, s-a aratat destul de nemultumit de acest lucru, spunind ca la nevoie poate sa cumpere si autobuze mari. „Primaria este obligata sa scoata la licitatie si linia de tramvai. Cumparam si noi tramvaie si participam la licitatie“, a spus Ahmed Bacriz.


Prin noul regulament se mai prevede ca tichetele de calatorie folosite pe mijloacele de transport ale tuturor operatorilor din Craiova sa fie tiparite de primarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS