10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSalariatii Ambulantei Motru isi schimba seful de cite ori vor

Salariatii Ambulantei Motru isi schimba seful de cite ori vor

Organizarile si reorganizarile Serviciului Judetean de Ambulanta (SJA) Gorj, insotite de conflicte intre conducatori sau intre angajati si conducatori, au avut drept rezultat crearea unei atmosfere improprii desfasurarii activitatii ambulantei. Preocupati de functii si de salarii, conducerea si salariatii SJA Gorj au uitat ca ambulanta trebuie sa intervina rapid pentru salvarea vietii oamenilor.


Preschimbarea parcului auto sau dotarea cu aparatura moderna de interventie sint obiective de care isi amintesc doar cind primesc observatii sau sint criticati de presa.


Centrul de Sanatate Matasari a achizitionat, in urma cu sase ani, o ambulanta moderna, cu sprijin financiar nerambursabil de la Banca Mondiala.


Ambulanta a stat doi ani la Matasari, apoi s-a considerat ca localitatea, in care isi desfasoara activitatea peste 2.500 de mineri de suprafata si 300 de subteran, nu are nevoie de salvare, asa ca au transferat-o la Centrul din Tirgu Jiu. Personalul medical s-a retras de pe cele doua hirburi ramase pe post de ambulanta. Daca o femeie trebuie sa nasca, aceasta va fi transportata urgent cu ambulanta 45 km la Tirgu Ju.


La substatia de ambulanta Motru, situatia este si mai alarmanta deoarece organizarea serviciului si disciplina in munca lasa de dorit. Din cele doua echipaje de ambulanta care trebuie sa deserveasca zilnic zona arondata substatiei si care ar trebui sa fie prezente la sediu atunci cind nu sint in trafic ordonat, numai un echipaj este disponibil.


Cu exceptia zilei de joi, un echipaj transporta zilnic la Tirgu Jiu doi-trei bolnavi care fac dializa. In cazul in care celalalt echipaj trebuie sa mearga urgent la Tirgu Jiu, zona Motru ramine descoperita trei-patru ore.


Pe 4.05.2005, intre orele 11.00 si 14.00, substatia de ambulanta Motru a fost inchisa, iar telefonul a ramas mut. Persoana de la 961 nu a dorit sa dea relatii despre locul in care se afla echipajul de la substatia Motru.


La substatia de ambulanta Motru, salariatii isi schimba seful de cite ori vor. In urma cu patru luni, asistentul coordonator Constantin Bunila a fost schimbat din functie deoarece nu l-a aparat pe soferul Gheorghe Vintilescu, aflat in conflict cu un medic de familie, litigiu ajuns la Tribunalul Motru, unde asistentul coordonator era chemat ca martor.


Dupa proces, salariatii substatiei de Ambulanta Motru s-au aliat cu soferul Gheorghe Vintilescu si au inaintat o reclamatie la Tirgu Jiu. Cazul cercetat de dr. Roxana Hodoboc s-a finalizat prin indepartarea din functie a lui Constantin Bunila.


Incidentul respectiv scoate in evidenta organizarea defectuoasa a substatiilor din teritoriu. In acest context, se impune cercetarea modului de lucru la toate substatiile de ambulanta din judet, precum si o analiza asupra parcului auto a SJA Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS