7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Predarea locuintelor ANL, taraganata


Inca 32 de locuinte ANL vor fi predate chiriasilor la sfirsitul acestei saptamini. Desi primaria anuntase ca vor putea fi locuite din luna martie, au aparut intirzieri din cauza problemelor care s-au ivit la verificarea instalatiilor de incalzire. In urmatoarele zile, regia de termoficare urmeaza sa instaleze contoarele, dupa care trebuie realizate probe de 72 de ore. Desi craiovenii detineau repartitii de la inceputul anului, acestora le vor fi predate contractele doar in momentul in care se vor muta in locuinte. „Primele doua scari vor fi predate initial, urmind ca scara trei sa fie data in folosinta pe 30 mai. Restul apartamentelor si garsonierelor vor fi finalizate, dupa cum ne-a anuntat constructorul, la sfirsitul lunii iunie“, a mentionat viceprimarul Sorin Iordache.


                          Salubritatea craioveana, auditata in vederea privatizarii


Primaria craioveana va angaja o firma de audit pentru evaluarea financiara a Serviciului Public de Salubrite (SPS), in vederea privatizarii. Potrivit viceprimarului Gheorghe Nedelescu, cel care are in subordine SPS, mai multe firme sint interesate de efectuarea salubrizarii in Craiova, cele mai puternice fiind concernele austriece BRATNER si SAUBERMACH. De altfel, in ultimul timp delegati ai primariei au fost invitati de firmele respective sa vada modul in care acestea isi desfasoara activitatea. „Dupa vizitele care s-au facut, urmeaza sa angajam o firma de audit financiar care sa faca o evaluare a SPS. Dar, mai intii, acest serviciu trebuie autorizat ca operator in domeniu. Dupa aceea, consiliul local va hotari ce varianta alege: concesionarea serviciului sau asocierea acestuia cu o firma privata in domeniu“, a declarat viceprimarul Gheorghe Nedelescu. Incredintarea serviciului de salubritate se va face in urma unei licitatii publice.


Consiliere medicala si duhovniceasca pentru bolnavi


36 de bolnavi purtatori de stoma pentru anus contra naturii, din judetul Dolj, s-au intilnit luni, in sala de festivitati a Arhiepiscopiei Craiovei, cu medici de specialitate, preoti si asistenti sociali din cadrul Mitropoliei Olteniei. Prin aceasta intilnire s-a urmarit oferirea de consultanta de specialitate pentru acesti bolnavi, consiliere medicala si duhovniceasca. „Bolnavii au avut prilejul unei consilieri de grup. Actiunea a fost organizata de Societatea „Ortoprofil“ – filiala Craiova, Mitropolia Olteniei si Radio „Oltenia“ Craiova si este cea de-a doua intilnire de acest gen, prima fiind organizata in luna decembrie 2004“, a mentionat preotul Adrian Stanulica.


Chelariu l-a ucis pe Otet cu coada toporului


Un tinar din comuna doljeana Farcas si-a ucis luni partenerul de pahar, dupa ce s-a trezit din betie si a aflat ca incasase un pumn de la acesta. Gabriel Chelariu, din Farcas, si Marin Otet, din Craiova, ambii de 31 de ani, au baut impreuna in noaptea de duminica spre luni. Intre doua pahare, cei doi s-au luat la cearta, ocazie cu care Otet i-a tras un pumn in figura lui Chelariu. Cel pocnit n-a avut insa puterea sa riposteze, fiind prea beat. Luni dimineata, cind s-a trezit din betie, Chelariu s-a dus sa-l caute pe Otet ca sa-i „inapoieze“ bataia primita. L-a gasit la munca, la o ferma din vecinatatea Craiovei, unde, inarmat cu o coada de topor, l-a lovit de mai multe ori in cap pe Marin Otet pina ce acesta n-a mai miscat. Otet a decedat pe loc, in urma loviturilor primite. Gabriel Chelariu a fost retinut pentru 24 de ore, in baza unei ordonante emise de procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Dolj, fiind cercetat pentru savirsirea infractiunii de omor, fapta pedepsita cu pina la 20 de ani de inchisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS