Acasă Actualitate Doljenii vor fi vaccinati antihepatic si antitetanic

Doljenii vor fi vaccinati antihepatic si antitetanic

-

Echipe de specialisti din cadrul Inspectiei Sanitare de Stat (ISS) Dolj au demarat ieri o campanie de vaccinare pentru a preveni imbolnavirea persoanelor din localitatile afectate de inundatii. Vor fi vaccinate antihepatic si anitetanic 103 persoane (88 de adulti si 15 copii) in comuna Podari si 300 de persoane (200 de adulti, respectiv 100 de copii) in comuna Tuglui.


ISS Dolj a dispus golirea apei din cele 124 de fintini afectate, dupa care se va proceda la dezinfectarea acestora cu substante clorigene. De asemenea, au fost recoltate probe pentru analiza chimica si bacteriologica a apei din sursele neafectate, care in prezent constituie surse de alimentare pentru un numar insemnat de cetateni. Inspectorii sanitari impreuna cu cadrele medico-sanitare din zonele afectate vor supraveghea populatia pentru depistarea eventualelor cazuri de imbolnavire.


In localitatile Livezi, Gura Vaii si Podari inundatiile au afectat 27 de gospodarii, iar in satele Glod si Tuglui, 122 de gospodarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

Bancul zilei

Ion pleacă în concediu, în străinătate, iar la plecare Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. La întoarcere, Ion, care...

MITLIV vine în sprijinul clienţilor

MITLIV se adaptează recomandărilor autorităţilor în combaterea pandemiei COVID-19 şi vine în sprijinul clienţilor interesaţi să achiziţioneze materiale de construcții printr-un sistem de preluare...