19 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tir avariat, o groapa in asfalt, doi agenti de circulatie si o ploaie mocaneasca au paralizat Craiova

Un tir avariat, o groapa in asfalt, doi agenti de circulatie si o ploaie mocaneasca au paralizat Craiova

Ieri in jurul prinzului, la ora de virf, zona centrala a Craiovei a fost paralizata din cauza blocajului rutier, la care s-a adaugat ploaia abundenta, facind viata conducatorilor auto un calvar. Ca sa traversezi zona respectiva la volan, aveai nevoie, pe linga zeci de minute, de nervi de otel. In intregul haos n-au lipsit claxoanele si expresiile „soferesti“.


„Asfalt tango“ sau „iubirea“ dintre soferi si drumari


Inca de duminica dimineata, pe strada Amaradia s-a circulat extrem de greu din cauza unei gropi de aproape zece metri patrati, aparuta in carosabil, la aproximativ 150 de metri de intersectia cu strada George Enescu. In urma cu mai multi ani, acolo a fost realizat un bransament de apa pentru imobilul de la numarul sase. Echipa de la Regia de Apa care a efectuat lucrarea nu a anulat asa cum trebuie vechiul bransament. La un moment dat, acesta a cedat, iar apa a tisnit, imprastiind nisipul de sub carosabil. Dupa ce s-a format haul, carosabilul a cedat, scufundindu-se. Explicatia este simpla: atunci cind a fost „reparata“ strada, s-a lucrat de mintuiala, neiesindu-se din tiparele „traditiei“ constructorilor craioveni. Stratul de beton de sub asfalt are aproximativ zece centimetri, mult sub grosimea pe care ar fi trebuit s-o aiba, pentru a se evita astfel de situatii. Nu mai vorbim de faptul ca, odata, in manualele de specialitate se vorbea si de o saltea de pietris care avea chiar rolul de a drena apa din infrastructura arterelor rutiere, fara sa afecteze carosabilul. Ieri in jurul amiezii, strada Amaradia era complet blocata, iar o echipa de la Regia de Apa Craiova si una de la firma Domarcons SA „trebaluiau“ de zor ca sa „remaieze“ situatia. Un caz identic s-a petrecut acum doi-trei ani, undeva in spatele Pietei Centrale din Craiova. O conducta de apa s-a spart sub strada, iar asfaltul a luat-o imediat la „vale“, pentru ca acolo stratul de beton lipsea. Constructorul, SC Domarcons SA, asternuse bitumul direct pe nisip. Avaria a prins strada respectiva in perioada de garantie. Istoria se repeta!


Orasul sensurilor unice si al nebuniei pe sosea


De parca aglomeratia rutiera, tipica inceputului de saptamina in Craiova, nu era suficienta, un tir a ramas in pana chiar in buricul orasului, pe strada Unirii, in intersectia din Valea Vlaicii. Cum acolo strada este si asa ingusta, colosul pe zece roti a gituit si mai mult circulatia. Masinile faceau coada ca sa urce pe Unirii, de multe ori prinzindu-le culoarea rosie in mijlocul intersectiei. Ca sa rezolve treaba, agentii de circulatie au aparut imediat in zona, oprind circulatia pe acea artera centrala. Rezultatul masurii de moment a fost un fiasco! Pe toate strazile din zona s-a circulat bara la bara, ore in sir. De exemplu, venind dinspre Natiunile Unite, coada la semaforul din Valea Vlaicii incepea de la intersectia cu strada Paltinis. Pe Brestei, coada incepea de la Parculetul „Mihai Bravul“. Ca sa traversezi intreaga zona, indiferent din ce directie circulai, aveai nevoie de mai mult de 30 de minute de mers bara la bara, cu viteza intii, sau, in cele mai fericite cazuri, a doua. Peste toata nebunia, ploaia care cadea necontenit reducea vizibilitatea, iar pietonii nerabdatori misunau printre masini, stirnind valuri de claxoane si injuraturi. De ce se intimpla toate astea? Simplu: asa-zisa „fluidizare“ a circulatiei a coagulat traficul rutier in Craiova. Politia a vrut sens unic pe Libertatii, primaria a vrut sens unic pe Romul, circulatia a vrut sens unic pe Cimpia Islaz, IJP a vrut sens unic pe Brazda lui Novac, din Amaradia pina in Brâncusi, o minte luminata a vrut sens unic pe Paltinis si tot asa. Craiova a ajuns orasul cu cel mai mare procent de sensuri unice. Ca sa ajungi doi pasi, dintr-o parte in alta, trebuie sa faci sens… giratoriu prin tot centrul. Asa se explica faptul ca, imediat ce se blocheaza o strada, se isca un haos de nedescris in toata zona centrala. Dar consilierii nostri locali, ca „brazii“, au alte apasari prin sedinte, nicidecum bunul mers al urbei. Tot inainte, tovarasi!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII