11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFirmele din Bucuresti, aflate in legatura cu Fotescu, functioneaza si in prezent

Firmele din Bucuresti, aflate in legatura cu Fotescu, functioneaza si in prezent

• Trei dintre societatile cautate de procurori au acelasi sediu, dar nici un angajat • In afacere a fost implicat si un chinez, Pan Huiling, cu domiciliul in Beijing


O parte dintre firmele implicate in afacerile ilegale prin care patronul hotelului Bavaria si „prietenii“ lui au obtinut rambursari ilegale de TVA de aproape doua milioane de euro functioneaza si in prezent. Chiar daca Fotescu a cesionat actiunile firmelor pe care le-a administrat catre diverse persoane mai mult sau mai putin suspecte, societatile respective exista si acum in scriptele Registrului Comertului si ale Ministerului de Finante. Pe linga SC IND Bavaria SRL, pe care Fotescu a mutat-o in Bucuresti la sfirsitul anului trecut, la care patroni sint acum un iranian si un irakian, patronul de la Bavaria a procedat la fel si cu SC GEOVENUS SRL, la care a fost administrator pina nu demult. Conform datelor Oficiului National al Registrului Comertului, SC GEOVENUS SRL a fost transferata pe 19 octombrie in Bucuresti, tot in Sectorul 3, acolo unde „poposise“, in aceeasi perioada, si IND Bavaria. Profilul societatii se incadreaza perfect in acela al firmelor infiintate cu scopul clar de a prejudicia bugetul de stat, ceea ce s-a si intimplat, dupa cum au descoperit organele de ancheta de la Bucuresti. Daca la inceput se stia ca Fotescu obtinuse rambursari de TVA de la Directia Generala a Finantelor Publice Dolj de aproape 50 de miliarde de lei, iata ca „gasca“ patronului de la hotel Bavaria a obtinut aproape doua milioane de euro.


Bucuresti – cuibusor de nebunii


Celelalte firme implicate in activitatea infractionala descoperita de procurori, toate „domiciliate“ in Bucuresti, s-au declarat la finante doar platitoare de TVA. Nici urma de angajati sau de plata a contributiilor pentru asigurarile sociale, de sanatate sau somaj. In cazul SC PH Star, patronata de Pan Huiling, cetatean chinez cu domiciliul in Beijing, aceasta si-a reluat activitatea incepind cu 29 ianuarie 2004, dupa ce fusese infiintata in 2002, ceea ce inseamna ca o perioada firma si-a sistat activitatea comerciala, licita sau ilicita.


Celelalte trei firme intrate in vizorul procurorilor, SC Trust Invest SRL, SC Standard Cereal SRL si SC Cereal Invest SRL, au fost infiintate in 2004 si functioneaza bine mersi si in prezent. Cele trei au mai multe elemente in comun, printre care acelasi sediu, pe strada Luminei 8 mansarda, iar doua dintre ele, pe linga deja cunoscuta declaratie ca platitoare de TVA, sint microintreprinderi. Din celalalt lot de trei firme descoperite de procurori, SC Mariantic SRL, Angelo Alexa si Milco Com 2003, prima are sediul in Sectorul 5 din Bucuresti si este deja in faliment la cererea unuia dintre creditorii pe care nu i-a mai platit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII