22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate3.210 locuri pentru admiterea in invatamintul superior craiovean

3.210 locuri pentru admiterea in invatamintul superior craiovean

Universitatea din Craiova a primit luni cifra de scolarizare pentru anul universitar 2005-2006 pentru primul ciclu de studii, numarul total de locuri fiind de 3.210, repartizarea acestora pe facultati urmind sa fie intocmita zilele urmatoare. Din numarul total de locuri alocat Universitatii din Craiova, 20 sint repartizate tinerilor de etnie roma si alte 20 candidatilor din Republica Moldova. „Toate locurile sint pentru invatamintul incheiat prin examen de licenta. Incepind de miercuri (astazi-n.r.), vor fi organizate sedinte cu reprezentantii fiecarei facultati pentru stabilirea numarului de locuri necesare. Trebuie mentionat ca tinerii romi se inscriu ca orice alt candidat la facultate, sustinind aceleasi probe de examen, in plus solicitindu-li-se adeverinte prin care sa dovedeasca faptul ca apartin etniei rome. Ei candideaza pe locurile alocate romilor, nefiind in concurenta cu ceilalti candidati“, a mentionat Ion Vladimirescu, rectorul Universitatii din Craiova.


Examenele si probele de admitere la facultate vor fi programate in doua sesiuni, prima urmind sa aiba loc la sfirsitul lunii iulie.


Se vor desfiinta dublele specializari ale facultatilor


Incepind cu noul an universitar, scolarizarea se va face pe domenii de licenta, in functie de numarul de credite al fiecarei facultati. In anii doi si trei (pentru facultatile cu profil tehnic), studentii vor avea posibilitatea sa opteze pentru o anumita specializare, din cadrul disciplinelor de studiu. La facultatile cu profil tehnic, pina in anul trei se va urma un invatamint general, dupa care urmeaza specializarea. Dubla specializare a facultatilor va intra in lichidare sau se va reforma, devenind monospecializare. In astfel de situatii vor fi facultatile de Matematica-Informatica, Fizica-Informatica, Teologie-Asistenta sociala, Teologie-Limba straina, Geografie-Limba straina etc.


„Scopul desfiintarii dublei specializari a facultatilor urmareste crearea unui invatamint superior centrat pe student. In primul rind, realizarea unor planuri de invatamint care sa asigure studentului cunoasterea necesara pentru ca la absolvire sa fie competent si competitiv. In plus, specializarea pe un anumit domeniu de studiu va asigura studentului o larga mobilitate intre universitatile din tara si cele din strainatate“, a precizat rectorul Universitatii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS