10.1 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024

Disputa la STONET

O pensionara din comuna doljeana Unirea sustine ca a fost inselata cu suma de 1.200.000 de lei de catre o angajata a firmei craiovene STONET, de unde dorea sa achizitioneze in rate un calculator pentru fiul ei.


Silvia Radoescu, pensionara, din comuna Unirea – judetul Dolj, sustine ca a fost inselata de o angajata a firmei STONET Craiova, care i-a incasat o suma de bani fara a-i elibera chitanta, apoi nu a mai recunoscut ca a primit acesti bani: „In ziua de 21 decembrie 2004 am mers, impreuna cu fiul meu, Radoescu Laurentiu-Ciprian, si prietena lui, Vasilescu Daniela, la firma STONET din Craiova, pentru a cumpara un calculator. Ajunsi acolo, am prezentat actele necesare pentru a cumpara un calculator in rate unei functionare (pe care putem s-o identificam cu usurinta oricind), am completat si alte acte inminate de aceasta, dupa care mi-a solicitat suma de 300.000 de lei, cu titlu de comision, apoi, dupa ce a verificat actele, mi-a mai cerut inca 1.200.000 de lei, motivind ca acestia sint pentru banca. Mentionez ca pentru nici una din cele doua sume nu mi-a eliberat chitanta. In final, mi-a spus ca, dupa ce aproba banca actele, ma va anunta telefonic cind trebuie sa ma prezint la firma pentru a ridica marfa.


Pe 13 ianuarie 2005 mi-a telefonat si m-a anuntat ca, daca mai doresc sa achizitionez calculatorul, va trebui sa completez alte formulare. Parindu-mi-se bizar modul in care abordeaza problema, am devenit suspicioasa si am rugat-o sa-mi spuna ce se va intimpla daca renunt la cumpararea calculatorului, la care ea mi-a spus ca mi se vor restitui 250.000 de lei din cei 300.000 de lei, deci voi pierde 50.000 de lei, fara sa pomeneasca nimic de ceilalti 1.200.000 de lei. Amintindu-i eu de cei 1.200.000 de lei, ea a negat ca ar fi primit si aceasta suma, desi stia bine ca i-am dat acesti bani in prezenta fiului meu si a prietenei acestuia“.


„Ma gindesc daca nu cumva fiul a primit acesti bani de la mama lui, dar i-a pastrat pentru el“


Pentru ca 1.200.000 de lei reprezenta o suma considerabila, raportata la pensia sa, Silvia Radoescu doreste, de fapt, sa rezolve pe cale amiabila acest conflict pe care l-a avut cu angajata firmei STONET si sa-si primeasca banii inapoi. Doar ca varianta angajatilor de la STONET este un pic diferita de cea a pensionarei.


„Doamna Radoescu a venit la noi sa ne solicite returnarea acestor bani, insa angajata noastra sustine ca nu a primit niciodata suma de 1.200.000 de lei (de fapt 1.172.000 de lei, suma care reprezinta comisionul nostru), ci doar cei 300.000 de lei care s-au virat la banca. Doamna a sustinut initial ca 1.200.000 de lei au fost dati angajatei noastre de fiul ei, care a venit singur, ulterior depunerii dosarului de credit, pentru ca, mai apoi, Silvia Radoescu sa sustina ca, de fapt, chiar ea a achitat acesti bani in momentul depunerii dosarului, si nu fiul ei. De aceea eu inclin sa o cred pe angajata noastra – mai ales ca acest comision se incaseaza doar dupa ce banca aproba imprumutul, si nu in momentul depunerii dosarului la noi – si ma gindesc daca nu cumva fiul doamnei Radoescu a primit acesti bani de la mama lui, dar i-a pastrat pentru el si nu a ajuns niciodata cu ei la magazinul nostru“, a declarat Dan Stoica, patronul firmei STONET.


Stoica mentioneaza ca femeia care sustine ca a fost pacalita a avut o atitudine oscilanta: „Doamna Radoescu, atunci cind a venit si ne-a cerut sa-i restituim acesti bani, ne-a spus pina la urma ca nu este nici o problema si va plati inca o data comisionul, insa tine mortis sa cumpere de la noi calculator pentru fiul ei. Ori, daca ar fi luat teapa, nu insista sa cumpere de la aceeasi firma. Din pacate, nu este decit cuvintul angajatilor nostri impotriva cuvintului doamnei, iar o asemenea intimplare nefericita nu face decit sa umbreasca prestigiul firmei noastre“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS