Drept la replica

Autori


Subsemnatul dr. Anghel Rumi, medic specialist chirurgie plastica la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, referitor la articolul aparut in ziarul Gazeta de Sud din data de 14.01.2005, la pagina 7: „Un pacient din Vilcea, batjocura medicilor din Spitalul de Urgenta Craiova“, va aduc la cunostinta urmatoarele:

In data de 13.01.2005, in jurul orei 16.00, s-a prezentat la cabinetul de chirurgie plastica din ambulator pacientul Vacaru Gheorghe, de 68 de ani, din judetul Vilcea, sat Bujoreni, fiind trimis cu ambulanta de catre dl. dr. Ploscaru, medic primar chirurgie generala la Spitalul Judetean Rimnicu Vilcea, cu diagnosticul: „degeratura gradele III-IV membre inferioare, arteriopatie cronica obliteranta, CICN HTA stad. III, sechele AVC fibr. atr. cr., diabet zaharat“. Pacientul a fost vazut de mine si inregistrat in registrul de consultatii la pozitia 118 si i-am facut bilet de trimitere catre Chirurgie generala, la cabinetul 16 din ambulatoriul spitalului, la dr. Ghitu Daniel, intrucit degeratura, ca boala, nu apartine de specialitatea mea, ci de chirurgia generala si, ca urmare, am considerat ca nu este de competenta mea, ci a chirurgului de chirurgie generala, asa cum am mentionat mai sus.

Va scriu toate acestea, ca urmare a articolului aparut in ziarul dvs., in care d-ra Simona Tudor scrie: „Cu bolnavul in carut, asistenta de la Salvare a incercat si la cabinetul de chirurgie plastica, dar era inchis (…)“. In opinia mea, acest articol este rauvoitor si tendentios, neadevarat, fiind facut cu superficialitate si lipsa de profesionalism. Daca d-ra Simona Tudor ar fi avut curiozitatea sa stea de vorba cu mine, inainte de aparitia articolului, i-as fi pus la dispozitie registrul de consultatii si orice alta informatie legata de cazul respectiv, dar nu a facut-o si a preferat sa scrie in ziar informatii (eronate!!) primite de nu stiu unde (de pe strada, probabil!!).

Simbata, 15.01.2005, la ora 9.00, am sunat la GdS la numarul de telefon 41.31.00, m-am recomandat si am cerut sa stau de vorba cu d-ra Simona Tudor, iar d-ra care era de serviciu mi-a spus ca vine in jur de ora 10.00. I-am lasat numarul de telefon mobil, cu rugamintea sa ma sune sa stam de vorba pe marginea articolului si sa lamurim situatia. Am revenit cu mai multe telefoane: la ora 9.30 nu venise si am rugat-o pe d-ra care era de serviciu sa o contacteze pe telefonul mobil, spunindu-i ca o astept pina la ora 10.00; la ora 11.20 am parasit clinica de chirurgie plastica, d-ra Simona Tudor necontactindu-ma nici pina atunci. La ora 11.45 am sunat din nou si mi s-a spus ca este pe teren, apoi ca ar fi plecat la spital. Am rugat asistentele de serviciu sa ma contacteze, in caz ca aceasta ar fi ajuns pe sectie.


Va rog respectuos a-mi publica acest drept la replica in ziarul dvs., cu rugamintea ca pe viitor ziaristii dvs. sa faca anchete bine documentate si nu superficiale, cum a fost aceasta, pentru ca articolul aparut in ziarul dvs. mi-a afectat serios imaginea. Eu sint un medic serios, care isi face meseria cu profesionalism, nu refuz niciodata pacientii care se adreseaza cabinetului de chirurgie plastica si „nu trag chiulul“, asa cum a scris ziarista dvs.

In final, mentionez ca un chirurg de chirurgie generala si medic primar trebuia sa stie ca degeratura este de competenta chirurgiei generale si nu a chirurgiei plastice, in opinia mea (si nu numai) nefiind necesara trimiterea sa la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, putind fi tratat la Spitalul Judetean Rimnicu Vilcea. In serviciul de urgenta, pacientului i s-a propus internarea in spital, la clinica de chirurgie generala, dar a refuzat, spunind ca merge la Rimnicu Vilcea.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 18 ianuarie 2005

Actualitate

» Dosarul Mihailesti a fost stramutat la Judecatoria Focsani
» Caracatita evazionistilor gaseste cuib la Astra Româna
» 7.000.000.000.000 de lei, gaura lui Gaurean
» Antonie Solomon se tine de bazaconii
» Un proiect de construire a 200 de locuinte ANL prin credit ipotecar nu poate fi pus in practica
» Un hotel de doua stele a fost vindut la pret de nimic
» Trustul ERBASU pretinde daune de 3.000.000.000 de lei de la falimentara CORA SA Craiova
» Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“ a refuzat sa interneze o bolnava de TBC
» Invazie de soareci in Dolj
» Inspectii scolare caracteristice invatamintului preuniversitar din judetele-pilot
» Nimeni nu a fost gasit vinovat de sinuciderea elevei din Dragotesti

Local

» Medic gasit vinovat
» Presedintele PSD Olt a demisionat
» Violatorul de taximetriste, deferit justitiei
» Actiunile viceprimarului Nedelescu au fost deconspirate
» Relu Stefanoiu ramine in arest
» Omorit de propriul fiu
» „Va promit o prefectura foarte dinamica, dar nu zgomotoasa“

Dolj

» PUR Dolj, obligat sa faca politica guvernului Tariceanu
» Prefectul Giugea se plinge ca unii directori fac sluj pentru a ramine in functii

Gorj

» Judecatorii au decis eliberarea lui Gabriel Matyas, judecat in dosarul BCR
» „Despre mine ce sa va spun, ca ma cunoasteti ca pe calul breaz!“

Sport

» Plesan viseaza la Galata
» Gane nu va efectua pregatirea montana
» Badea mai vrea doi atacanti
» Njock este asteptat sa debuteze in Belgia
» Paduret era asteptat aseara
» Fotbalistii de la Pandurii, linga Sandoi
» Pavel si Hanescu au invins usor
» Invazia chinezoaicelor in circuit
» Kuznetsova, depistata pozitiv
» Roddick il provoaca pe Federer
» Sarapova, ambasadoarea frumusetii
» Lindsay Davenport a ramas lidera
» Scurte stiri
» Lupta cu zapada si cu cronometrul
» Milan a trecut de „complexul“ Udinese
» Zola a „ucis“ Juventusul
» Inter s-a intors la remize
» Napoli este departe de promovare
» Emotii pentru Barca si Real
» Hagi este cea mai tare achizitie a Galatei
» Adi Ilie a reusit o dubla pentru FC Zürich
» Peterhansel, Despres si Kabirov sint noii seici
» Carlos Moya a fost eliminat
» Button a laudat „BAR Honda 007“
» Florin Mergea si Anda Perianu s-au impus
» Pavel este al 18-lea
» Senocico a renuntat la banderola

Opinii

» Ingineriile straniere

Top