21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024

Drept la replica

Subsemnatul dr. Anghel Rumi, medic specialist chirurgie plastica la Ambulatoriul de specialitate al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Craiova, referitor la articolul aparut in ziarul Gazeta de Sud din data de 14.01.2005, la pagina 7: „Un pacient din Vilcea, batjocura medicilor din Spitalul de Urgenta Craiova“, va aduc la cunostinta urmatoarele:


In data de 13.01.2005, in jurul orei 16.00, s-a prezentat la cabinetul de chirurgie plastica din ambulator pacientul Vacaru Gheorghe, de 68 de ani, din judetul Vilcea, sat Bujoreni, fiind trimis cu ambulanta de catre dl. dr. Ploscaru, medic primar chirurgie generala la Spitalul Judetean Rimnicu Vilcea, cu diagnosticul: „degeratura gradele III-IV membre inferioare, arteriopatie cronica obliteranta, CICN HTA stad. III, sechele AVC fibr. atr. cr., diabet zaharat“. Pacientul a fost vazut de mine si inregistrat in registrul de consultatii la pozitia 118 si i-am facut bilet de trimitere catre Chirurgie generala, la cabinetul 16 din ambulatoriul spitalului, la dr. Ghitu Daniel, intrucit degeratura, ca boala, nu apartine de specialitatea mea, ci de chirurgia generala si, ca urmare, am considerat ca nu este de competenta mea, ci a chirurgului de chirurgie generala, asa cum am mentionat mai sus.


Va scriu toate acestea, ca urmare a articolului aparut in ziarul dvs., in care d-ra Simona Tudor scrie: „Cu bolnavul in carut, asistenta de la Salvare a incercat si la cabinetul de chirurgie plastica, dar era inchis (…)“. In opinia mea, acest articol este rauvoitor si tendentios, neadevarat, fiind facut cu superficialitate si lipsa de profesionalism. Daca d-ra Simona Tudor ar fi avut curiozitatea sa stea de vorba cu mine, inainte de aparitia articolului, i-as fi pus la dispozitie registrul de consultatii si orice alta informatie legata de cazul respectiv, dar nu a facut-o si a preferat sa scrie in ziar informatii (eronate!!) primite de nu stiu unde (de pe strada, probabil!!).


Simbata, 15.01.2005, la ora 9.00, am sunat la GdS la numarul de telefon 41.31.00, m-am recomandat si am cerut sa stau de vorba cu d-ra Simona Tudor, iar d-ra care era de serviciu mi-a spus ca vine in jur de ora 10.00. I-am lasat numarul de telefon mobil, cu rugamintea sa ma sune sa stam de vorba pe marginea articolului si sa lamurim situatia. Am revenit cu mai multe telefoane: la ora 9.30 nu venise si am rugat-o pe d-ra care era de serviciu sa o contacteze pe telefonul mobil, spunindu-i ca o astept pina la ora 10.00; la ora 11.20 am parasit clinica de chirurgie plastica, d-ra Simona Tudor necontactindu-ma nici pina atunci. La ora 11.45 am sunat din nou si mi s-a spus ca este pe teren, apoi ca ar fi plecat la spital. Am rugat asistentele de serviciu sa ma contacteze, in caz ca aceasta ar fi ajuns pe sectie.


Va rog respectuos a-mi publica acest drept la replica in ziarul dvs., cu rugamintea ca pe viitor ziaristii dvs. sa faca anchete bine documentate si nu superficiale, cum a fost aceasta, pentru ca articolul aparut in ziarul dvs. mi-a afectat serios imaginea. Eu sint un medic serios, care isi face meseria cu profesionalism, nu refuz niciodata pacientii care se adreseaza cabinetului de chirurgie plastica si „nu trag chiulul“, asa cum a scris ziarista dvs.


In final, mentionez ca un chirurg de chirurgie generala si medic primar trebuia sa stie ca degeratura este de competenta chirurgiei generale si nu a chirurgiei plastice, in opinia mea (si nu numai) nefiind necesara trimiterea sa la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Craiova, putind fi tratat la Spitalul Judetean Rimnicu Vilcea. In serviciul de urgenta, pacientului i s-a propus internarea in spital, la clinica de chirurgie generala, dar a refuzat, spunind ca merge la Rimnicu Vilcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS