19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimăria Craiova angajează demolatori profesionişti

Primăria Craiova angajează demolatori profesionişti

In 2005, sute de spaţii comerciale şi peste 1.000 de garaje ilegale sint trecute pe lista neagră

Din 2005, demolarea construcţiilor ilegale de pe teritoriul Craiovei va fi făcută de o firmă privată, desemnată de municipalitate in urma organizării unei licitaţii publice. Consiliul Local (CL) Craiova a aprobat ieri, in cadrul ultimei şedinţe ordinare din acest an, scoaterea la licitaţie publică a acestei activităţi.

Potrivit referatului de specialitate intocmit de Serviciul disciplina in construcţii din cadrul primăriei, la ora actuală, pe domeniul public şi privat al Craiovei, sint amplasate ilegal 267 de construcţii provizorii cu destinaţia de spaţii comerciale, producţie şi prestări servicii, la acestea adăugindu-se 1.037 de garaje şi copertine amplasate pe domeniul privat, fără ca proprietarii să plătească nici un fel de taxă pentru terenul ocupat.

De asemenea, sint menţionate tot felul de construcţii provizorii: coteţe, magazii, imprejmuiri de terenuri etc. Pină in prezent, demolarea construcţiilor amplasate ilegal era realizată de către inspectorii din cadrul Biroului control şi disciplina in construcţii, care trebuia să se ingrijească şi de asigurarea forţei de muncă, a utilajelor de demolare şi transport (buldozere, macarale, traillere, aparate de sudură), precum şi cu găsirea de locuri de depozitare a materialelor rezultate din demolare.

Pentru evitarea conflictelor cu cei cărora li se demola construcţia, autorităţile apelau la poliţişti, jandarmi şi gardienii publici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS