19.3 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAurică Solomon a dat un miliard şi jumătate pe gonflabile

Aurică Solomon a dat un miliard şi jumătate pe gonflabile

Cei mici şi cei mari au avut o mare dezamăgire in acest an la vederea Orăşelului Copiilor, amenajat de Primăria Craiova la velodromul din Parcul „Nicolae Romanescu“. Incă de la intrare, constaţi cu stupoare că organizatorilor le-au lipsit nu doar imaginaţia, ci şi bugetul pentru a putea măcar să lase impresia că acolo ar fi un loc de joacă pentru copii. Două tobogane gonflabile şi un miniteren de fotbal, inghesuite unele in altele lingă aleea de acces, sint cam singura ofertă pentru micuţii care doresc să se joace. Pe bani grei bineinţeles, dacă ne gindim că pentru trei minute de distracţie, un părinte trebuie să scoată din buzunar 20.000 de lei.

Intenţia organizatorilor de a păstra curate locurile de joacă, punind la dispoziţia copiilor botoşei de pinză care să protejeze toboganele de noroiul de pe ghetuţe, ar fi fost de-a dreptul lăudabilă dacă botoşeii nu ar fi fost chiar mai jegoşi decit ghetuţele.

In afara pistei velodromului era amenajat un brad de Crăciun, căruia nu i-ai fi putut găsi nici un cusur, dacă in jurul lui nu şi-ar fi făcut de lucru un camion cu nisip. Din această cauză, copiii nu aveau loc nici măcar să se apropie de brad pentru o poză. De alte distracţii, copiii nu aveau parte, pentru că in orăşel nu se mai găseau decit un Moş Crăciun, un om de zăpadă şi un urs, gonflabili. Mindri, organizatorii au avut insă neinspiraţia de a amplasa in mijlocul velodromului un ditamai balon pe care erau trecute urări de Sărbători din partea primăriei. Asta ca să le dea probabil motiv oamenilor nemulţumiţi de a adresa, la rindul lor, urări, dar nu la fel de cordiale, edililor noştri, care au reuşit şi de data aceasta să se facă de ris.

20.000 de lei pentru trei minute de „distracţie“ extremă

Comercianţii de bilci care in zilele de Crăciun incercaseră să-şi incropească tarabe in orăşelul astfel amenajat s-au lăsat păgubaşi in scurt timp, luindu-şi marfa şi plecind, dezamăgiţi de amplasament. Ieri nu se mai zărea in orăşel nici picior de comerciant, in afara unui vinzător rătăcit care incerca disperat să vindă floricele de porumb puţinilor vizitatori aflaţi mai mult de curiozitate prin zonă.

„Am venit cu copiii prin parc şi am zis că, dacă tot sintem aici, să vedem şi noi Orăşelul Copiilor. Am rămas insă dezamăgiţi, nu era mai nimic interesant de văzut. Doar citeva figurine gonflabile aruncate pe ici, pe colo. In mijlocul orăşelului era un trenuleţ vechi, ruginit, că iţi era şi frică să-ţi urci copilul in el. Poate din cauza asta o plimbare dura doar trei minute, ca nu cumva să se dezmembreze vagoanele şi să rămină copiii pe jos. Şi mai costa şi 20.000 de lei toată distracţia!“, a spus contrariată Mirela Geană.

„E sub orice critică Orăşelul Copiilor din acest an. Gafa pe care a făcut-o primăria este imensă. Era deja o tradiţie să ne aducem copiii in centru, la Teatru, sau in English Park, dar nu la marginea oraşului. Ăsta nu este orăşel pentru copii, este loc de intilnire pentru vagabonzi şi aurolaci. Cum să-ţi aduci copilul aici?“, consideră Mircea Marcu.

Tot bilciul a costat peste două miliarde de lei, din care 1,5 miliarde fiind plătite firmei care a amplasat magaoaiele gonflabile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS