16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de turisti si-au petrecut Sarbatorile la Rinca

Sute de turisti si-au petrecut Sarbatorile la Rinca

• Primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, si-a petrecut Craciunul alaturi de parintii sai, in comuna Negomir • Liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu, s-a cazat la Rinca, in hotelul USMO

Localitatea Rinca, Novaci, a fost de Craciun locul preferat al citorva sute de turisti, care au inchiriat cabane la cota 1.600. In fiecare zi, pirtia de schi din zona a fost plina de amatorii de distractii la munte. Toate cele peste 150 de vile si cabane, dar si hotelul au fost ocupate aproape la capacitate maxima, chiar cu doua, trei zile inainte de Craciun. Daca cei mai multi au sosit cu mincarea de acasa, au existat si turisti care s-au cazat la cabanele de lux, unde ziua de cazare depaseste un milion de lei. La o cabana obisnuita, pretul pentru o persoana, la o camera cu doua paturi, a fost de 300.000-350.000 de lei. „Avem locuri libere in cabana pina miercuri, iar apoi sint toate rezervate pentru Revelion. Lumea s-a distrat bine de Craciun. Nu a fost frig, nu am avut parte de incidente sau de caderi masive de zapada. A fost o perioada foarte buna pentru toti cei care au inchiriat cabane si vile aici“, a precizat o membra a personalului Cabanei Ciuperca de la Rinca.

Unele vipuri au petrecut Craciunul la tara, ,altele la Rinca

Sabin Cornoiu, seful Salvamont Gorj, a spus ca stratul de zapada de la Rinca nu este prea mare, dar zapada este buna pentru schiat, mai ales ca aici functioneaza si teleschiul. Cornoiu a declarat ca in zona se afla o adevarata „inflatie“ de masini de lux, dar si masini de teren cu tractiune integrala, foarte scumpe.

La Rinca a urcat si liderul Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, Marin Condescu. Acesta s-a cazat la Hotelul USMO, inaugurat chiar de Craciun. In curind, fotbalistii echipei Pandurii vor putea fi vazuti la Rinca, intrucit acestia isi va desfasura aici stagiile de pregatire.

Daca Marin Condescu a preferat Rinca, primarul din Tirgu Jiu, Florin Circiumaru, a mers la Negomir, comuna natala a lui Condescu si Circiumaru, unde a petrecut alaturi de parinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS