16.2 C
Craiova
marți, 28 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO craioveanca a avut parte de o bucurie tripla

O craioveanca a avut parte de o bucurie tripla

Mos Craciun a fost parca mai putin darnic in acest an cu familiile care si-au dorit copii, in sfinta zi a Nasterii Mintuitorului, in maternitatile craiovene fiind adusi pe lume doar 14 copii.

Primul nascut, un baietel in greutate de 3.100 de grame, a fost inregistrat la ora 0.07, in Maternitatea Spitalului de Urgenta Craiova. Intr-un interval de citeva ore, in aceeasi clinica s-au mai nascut un baietel si trei fetite, dintre care doua gemene.

La Spitalul Municipal „Filantropia“, nou-nascutii au venit mai tirziu. Primul ajuns in sectiile maternitatii a fost o fetita, nascuta pe 25 decembrie, la ora 8.40, chiar in casa parinteasca de la Cosoveni. „N-a mai avut rabdare sa ajung la spital. Am nascut-o acasa, in pat, ajutata de asistenta de la Salvare si abia dupa aceea m-am dus cu ea la spital“, a spus Dana Chirea. Femeia, de 29 de ani, mai are patru copii acasa, dar asta nu inseamna ca nu s-a bucurat de venirea pe lume a fetitei. Putin bulversata de graba cu care micuta a navalit in viata ei, Dana nu a avut timp nici macar sa se gindeasca la numele pe care i-l va da. „Trebuie sa vorbesc mai intii cu sotul meu, sa vedem ce zice si el“, a mai spus femeia.

Cadouri din Franta si Marea Britanie pentru nou-nascutii din Craiova

Din seara de Ajun si pina in zorii zilei de Craciun, la Maternitatea Spitalului „Filantropia“ se nascusera opt copii. O bucurie intreita a avut-o insa o mamica de 33 de ani din Craiova, pe nume Irina Mitroi, care a adus pe lume ieri-dimineata tripleti. „Este vorba de trei baietei sanatosi nascuti prin cezariana, cintarind, primii doi, 2.300 de grame, iar ultimul, 2.500 de grame“, a precizat dr. Mariana Vintilescu, medicul de garda, care s-a impotrivit propunerii de a schimba citeva cuvinte cu mamica bebelusilor, sustinind ca femeia are mare nevoie de odihna, dupa operatia de cezariana.

Toti nou-nascutii veniti pe lume in aceste zile in maternitatile din Craiova au avut parte de mici surprize din partea unor femei cu suflet, din strainatate, care au crosetat special pentru aceasta ocazie articole de imbracaminte. Copiii nascuti la Spitalul „Filantropia“ au primit botosei adusi din Franta, in timp ce nou-nascutii de la Spitalul de Urgenta au primit hainute tricotate in Marea Britanie. Cadrele medicale considera ca astfel de gesturi ar trebui sa vina nu atit din strainatate, cit mai ales din partea comunitatii locale, care ar trebui sa-i ajute material pe cei aflati in suferinta si chiar sa sponsorizeze spitalele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS