16.7 C
Craiova
duminică, 16 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAfaceri necurate cu bunurile altuia

Afaceri necurate cu bunurile altuia

O craioveanca de 31 de ani a fost trimisa in judecata de procurori, saptamina trecuta, sub acuzatiile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si inselaciune, dupa ce aceasta a incercat sa dea o teapa mai multor firme cu ajutorul unei facturi falsificate.

Lelioara vrea masina

In calitate de administrator al firmei SC BURBET COM SRL Craiova, Laura Lelioara Petre, de 31 de ani, din localitate, a achizitionat pe 14 decembrie 1999 un autoturism Daewoo Cielo de la firma SC POPECI SRL, dealer autorizat Daewoo. Potrivit contractului, dupa achitarea unui avans de 1.645 de dolari, cumparatoarea urma sa plateasca diferenta in 24 de rate lunare a cite 300 de dolari fiecare. Pentru a garanta achitarea sumei, patroana craioveanca a semnat si un contract de gaj fara deposedare atit pentru autoturismul dobindit, cit si pentru un procesor de film foto marca NORITSU, pe care SC BURBET COM SRL Craiova il achizitionase, conform facturii fiscale nr. 8180402/24.09.1999.

Numai ca, asa cum au stabilit ulterior organele de cercetare, la data semnarii contractului de gaj, SC BURBET COM SRL nu detinea in proprietate procesorul de film amintit. Factura mentionata – prin care se facea dovada achizitionarii procesorului de film de la firma SC CIZ IMPEX SRL Craiova – era un fals, menit sa-i induca in eroare pe inspectorii de credite de la BANCPOST, pentru a crea impresia unei situatii financiare foarte bune, in vederea acordarii imprumutului pentru cumpararea masinii.

„Pacaleala“ de 14.000 de dolari

La sediul firmei administrate de Laura Lelioara Petre exista, ce-i drept, un procesor de film foto marca NORITSU, doar ca acesta ii apartinea firmei SC OMNICROM SRL Tirgu Mures, care il pusese la dispozitia societatii craiovene in baza unui contract de parteneriat. Acest contract stipula ca, pina in noiembrie 1999, firma craioveana urma sa achite contravaloarea de peste 14.000 de dolari a aparatului, pentru ca sa-i fie lasat in proprietate. Ceea ce nu s-a intimplat, deoarece ratele n-au fost achitate, conform contractului, catre firma din Tirgu Mures.

Mai mult decit atit, sotul Lelioarei, Tudor Sorin Petre, facuse alta smecherie cu procesorul de film care nu-i apartinea. Il vinduse pe 1 aprilie 1999 – o adevarata pacaleala pentru cumparator! – lui Augustin Ionescu, din localitate, „dovedindu-i“ acestuia ca procesorul de film ii apartinea printr-o factura fiscala care „atesta“ achizitionarea acestui bun de la firma SC BETATRANS COMIMPEX SRL Bucuresti. Doar ca SC BETATRANS COMIMPEX SRL Bucuresti este o firma inexistenta.

Pentru „nazdravaniile“ sale cu procesorul de film, procurorii Parchetului de pe linga Judecatoria Craiova au dispus trimiterea in judecata a Laurei Lelioara Petre – in prezent agent de vinzari la SC VIRSTA SRL – acuzata de fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si inselaciune. Daca judecatorii o vor gasi vinovata, craioveanca risca pina la 15 ani de puscarie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS