22 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Scurte stiri

Mii de cadouri pentru copiii saraci

Aproximativ 400 de copii proveniti din familii defavorizate au primit ieri cadouri de la Mos Craciun. Organizatorii actiunii au fost reprezentantii Bisericii Baptiste din Craiova, de pe strada Vasile Conta. Cu acest prilej, a fost organizat si un concert sustinut de corul Bisericii Jertfa si Formatia Sacrifice, in incinta Casei Tineretului si Stiintei din Craiova. La stringerea de fonduri si cadouri au participat Biserica Providenta din Bucuresti, Fundatia Ecce Homo din Cluj si Fundatia Tineretului din Craiova. „Copiii nevoiasi din Craiova au primit cite un mic dar inainte de Sarbatori. Am oferit peste 400 de daruri micutilor din familiile sarace. A fost organizat si un recital deosebit“, a declarat Gheorghe Ardelean, pastorul Bisericii Jertfa si coordonatorul programului Ecce Homo, in Craiova. Actiunile umanitare vor continua in scolile din Circea, Segarcea si Cerat, unde vor fi oferite aproximativ 2.000 de cadouri. „Vom oferi cadouri si copiilor romi din Drumul Apelor, unde vom sustine si un mic concert“, a precizat pastorul Gheorghe Ardelean.

Jandarmii doljeni cinstesc eroii revolutiei

Jandarmii din cadrul Comandamentului Judetean Dolj vor participa in perioada urmatoare la ceremonii religioase si militare si vor depune coroane de flori la monumentele Eroilor Revolutiei din decembrie 1989. O subunitate constituita in garda de onoare a participat ieri la ceremonialul militar si religios din localitatea Ghizdavesti- Dolj. Garda a depus coroane de flori la monumentul eroului jandarm sublocotenent postmortem Radu Aurel, care a cazut la datorie in timpul revolutiei, la Aeroportul Otopeni-Bucuresti. Astazi, alta subunitate va participa la ceremonialul din localitatea Palilula – Dolj si va depune coroane de flori la mormintul eroului jandarm Ungurenu Nicolae, cazut la datorie in 1989 la Aeroportul Otopeni.

Accident linga Podul Olt de la Slatina

Un accident de circulatie produs la intrarea pe Podul Olt de la Slatina s-a soldat cu ranirea unei tinere care a ajuns, in final, la un spital din Bucuresti. Traian Marin Palalau, de 27 de ani, din municipiul Pitesti, care conducea un autoturism marca VW Passat, s-a izbit violent de capul de pod pe peste riul Olt, din cauza neatentiei in conducere. In urma impactului, masina a ajuns pe contrasens, unde s-a izbit frontal cu un autoturism Daewoo Matiz, condus regulamentar de Dan Burileanu, din Craiova. Accidentul s-a soldat cu ranirea grava a pasagerei din Daewoo Matiz, Alexandra Ilinca, de 22 de ani, din Craiova. Desi initial victima a fost internata la Spitalul Judetean din Slatina, din cauza gravitatii ranilor a fost transportata ulterior la Spitalul de Urgenta Floreasca, din Bucuresti. Politistii continua cercetarile pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor care au dus la producerea accidentului.

Incendiu din cauza unui radio

Un apartament de pe strada Vasile Conta din Craiova a fost ieri la un pas de a se transforma in scrum, din cauza unui aparat de radio. Craioveanul Dan Ciuciu era plecat de acasa cind i-a luat foc locuinta, din cauza unui scurt-circuit produs la un aparat de radio care era alimentat de la o priza defecta. Din fericire, barbatul a revenit la domiciliu inainte ca flacarile sa se extinda in tot apartamentul si a reusit sa cheme pompierii la timp. Focul a fost stins repede, pagubele materiale limitindu-se la aparatul de radio si usa de la bucatarie, care au ars in intregime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS