14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrivatizarea ELECTROPUTERE Craiova a esuat din nou

Privatizarea ELECTROPUTERE Craiova a esuat din nou

Privatizarea ELECTROPUTERE Craiova inainte de sfirsitul acestui an, asa cum anunta guvernul Adrian Nastase, a esuat inca o data. Potrivit celor declarate de liderul sindical Aurel Bojenoiu, executivul nu a agreat ultima propunere de vinzare a societatii din lipsa unor avize.

„Cred ca pentru anul acesta procesul s-a incheiat. Concernul agreat de AVAS, format din societatile SIEMENS (Germania), DAB (Grecia) si asociatia salariatilor – PAS, putea sa preia societatea pe bucati, dar dupa obtinerea acordului din partea guvernului. Cu toate ca propunerea a intrat pe ordinea de zi a ultimei sedinte de guvern, ea nu a fost aprobata, deoarece lipseau avizele din partea Consiliului Concurentei si a Ministerului Justitiei“, a precizat Aurel Bojenoiu.

Liderul sindical crede ca nu prea a mai fost mare interes pentru situatia de la ELECTROPUTERE, asteptindu-se rezultatul alegerilor si formarea noului guvern, mai ales in conditiile in care „nu era vorba de o licitatie cu participare libera, ci de incredintare directa“.

La rindul sau, directorul general al intreprinderii, Cornel Mondea, a precizat ca nu a primit nimic oficial in legatura cu privatizarea, cu atit mai mult cu cit acest proces nu cade in sarcina directiunii.

Conform ultimei oferte de privatizare, compania germana SIEMENS isi aratase disponibilitatea sa preia fabrica de locomotive, DAB Grecia era interesata de fabrica de transformatoare, in timp ce cea mai mare parte a societatii, reprezentind 60%, urma sa fie preluata de PAS. In conditiile in care tentativa de vinzare a societatii a esuat, ELECTROPUTERE Craiova ar urma sa fie scoasa din nou la privatizare, anul viitor. Intreprinderea numara la ora actuala circa 3.300 de salariati, dupa ce incercarile repetate de privatizare esuate in ultimii ani au dus la concedieri masive de personal. Numai anul acesta, 600 de salariati au fost trimisi acasa cu salarii compensatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS