14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate„Incendiu“ la Muzeul Olteniei

„Incendiu“ la Muzeul Olteniei

Pompierii craioveni au intervenit cu 12 autospeciale

Ieri-dimineata, ora 9.30: alarma de incendiu a Sectiei de Istorie de la Muzeul Olteniei a inceput sa emita un sunet strident, facindu-i pe trecatori sa se opreasca, pentru a vedea ce se intimpla.

Ora 9.35. Din departare se aud sirenele autospecialelor de la pompieri. Sase autospeciale pline cu apa si spuma impreuna cu doua autoscari ale pompierilor apar din doua directii si inconjoara cladirea Muzeului Olteniei. Echipati inclusiv cu masti si tuburi de oxigen, pompierii au intins zeci de metri de furtun si s-au pregatit sa intre in actiune, pentru a stinge un incendiu izbucnit in podul cladirii, din cauza unor lucrari la acoperis efectuate cu foc deschis.

Pompierii craioveni au salvat muzeul in doua rinduri de la dezastru

Din fericire, nu a fost vorba de un incendiu real, ci doar de un exercitiu. „Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta «Oltenia» din judetul Dolj – asa cum se numeste acum institutia care a inglobat atit Grupul de Pompieri, cit si Inspectoratul de Protectie Civila – a organizat aceasta aplicatie pentru a verifica modalitatea in care s-ar descurca pompierii la un incendiu real, care ar putea izbucni la Muzeul Olteniei“, a precizat colonel Liviu Raducan, inlocuitorul la comanda al unitatii.

Angajatii muzeului isi amintesc de interventia prompta a pompierilor, care au salvat in doua rinduri cladirea, aflata in pericol de a fi mistuita de flacari. „In 1997, cladirea a fost lovita de traznet si a luat foc, din cauza faptului ca muncitorii de la firma care a reparat acoperisul uitasera sa instaleze paratraznetul. A doua oara, in 1998, alt incendiu a izbucnit din cauza unui cos de fum care trecea pe linga o grinda de lemn. In ambele cazuri pompierii au intervenit rapid, reusind sa salveze muzeul“, a precizat prof. dr. Toma Radulescu, seful Sectiei de Istorie si Arheologie din cadrul Muzeului Olteniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS