25.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn an exceptional pentru Teatrul Liric „Elena Teodorini“ din Craiova

Un an exceptional pentru Teatrul Liric „Elena Teodorini“ din Craiova

Conducerea Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova a afirmat la conferinta de presa de joi ca 2004 a fost un an bogat in ce priveste numarul spectacolelor, al premierelor, calitatea acestora, diversitatea genurilor, succesul festivalului ce poarta numele teatrului, turneele in strainatate, precum si imbunatatirea conditiilor de munca.

Directorul general al prestigioasei institutii de cultura, maestrul Florian-George Zamfir, a lasat sa se-nteleaga ca este totusi loc de mai bine si a multumit Consiliului Local Craiova pentru sprijinul financiar acordat.

Directorul de marketing al teatrului, Dan Dinulescu, a vorbit despre stradaniile depuse pentru achizitionarea de instrumente. Teatrul Liric „Elena Teodorini“, ajuns la venerabila virsta de 137 de ani, este singurul teatru din Romania care si-a schimbat strategia de punere in scena a spectacolelor de opera. Asa se explica si succesul turneelor facute in Germania, Elvetia si Italia. De calitatea artistilor si a spectacolelor nu se indoieste nimeni, colaborarea cu Leonardo Quadrini si Iankov Alexander – care sint si impresarii teatrului craiovean – confirmind acest lucru. Elvetianul Iancov Alexander a spus ca, in 2005, turneele in tarile occidentale vor fi mai numeroase, si are un proiect de anvergura pe care nu doreste inca sa-l divulge. El a lasat sa se inteleaga ca artistii teatrului liric craiovean pot sustine spectacole pe oricare dintre scenele lumii.

Secretarul muzical al institutiei, Cristiana Stan, a spus ca Teatrul Liric „Elena Teodorini“ a avut in acest an peste 120 de spectacole de genuri diferite si mai multe premiere comparativ cu anul precedent. N-au lipsit opere, operete, muzicaluri si concerte-lectie pentru copii, recitaluri instrumentale, muzica de camera etc. Dupa ce a trecut in revista toate premierele, dar si alte spectacole valoroase, ea a dezvaluit ca opera „Madame Butterfly“ de G. Puccini a avut cel mai mare succes de casa. Meritul apartine tuturor celor care lucreaza in teatru, insa nu trebuie omisa din ecuatia validarii succesului atitudinea artistico-strategica a maestrului Zamfir, datorita careia tinerii au umplut pina la refuz sala si lojele teatrului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS